Sostenibilitat

​Damm aconsegueix reduir les emissions en 2.600 tones de CO2 anuals

La cervesera produeix autònomament 7.700 MWh d'energia elèctrica renovable

per Redacció , 8 de desembre de 2018 a les 08:47 |
Plaques solars a la planta de Damm al Prat de Llobregat | Damm
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Damm ha aconseguit reduir les emissions de CO2 en 2.600 tones anuals. Ho ha fet gràcies a l'aposta per l'autoproducció d'energia elèctrica renovable que li permet obtenir 7.700  MWh en les seves plantes de producció i envasament. Aquest estalvi d'emissions –el principal causant del canvi climàtic- equival a la plantació de més de 1.000 arbres cada any.

L'any 2008 Damm va crear el departament d'Optimització Energètica, l'objectiu del qual és reduir el consum de recursos naturals, revalorar subproductes i generar energia d'origen renovable, mitjançant la cogeneració; el biogàs, que prové del procés de depuració d'aigües residuals; o la solar-fotovoltaica. 

Actualment, Damm està generant 7.700 MWh d'energia elèctrica a través d'aquestes fonts de generació d'energia renovable i eficient a les seves fàbriques del Prat de Llobregat (el Baix Llobregat), el Puig (l'Horta) i Múrcia, així com en la plataforma que la companyia té a la Zona d'Activitats Logístiques del Port de Barcelona (ZAL). 

Concretament, al Prat, la companyia cervesera ha posat en pràctica la trigeneració, és a dir, la generació simultània d'energia elèctrica i tèrmica en forma de calor o fred, generant més de 3.000 MWh d'electricitat. A la mateixa fàbrica i a la plataforma logística de la ZAL, Damm disposa de més de 12.000 m2 de plaques fotovoltaiques, a través de les quals s'autogeneren més de 2.000 MWh d'energia elèctrica renovable a l'any, l'equivalent a l'energia per proveir a més de 1.000 llars. A la localitat valenciana del Puig, la companyia ha apostat per la cogeneració, és a dir, la generació simultània d'energia elèctrica i tèrmica útil a partir de biogàs. I a la seva fàbrica de Múrcia, on compten amb més de 3.000 hores de sol a l'any, disposen d'un sistema especial d'il·luminació a partir de llum solar en les naus d'envasament amb un consum d'energia 0, i a més, generen energia elèctrica pel seu autoconsum.

Damm, que es troba immersa en el seu pla estratègic 2017-2021, té previst continuar treballant en aquesta línia els pròxims anys. “Durant el proper exercici estem estudiant ampliar en uns altres 2.000 kW les instal·lacions de plaques fotovoltaiques als nostres centres i instal·lar cobertes solars als altres centres de Madrid, Conca i Portugal, així com en alguns dels nostres magatzems”, afirma Juan Antonio López Abadia, director d'Optimització Energètica i Medi Ambient de Damm.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació