Brussel·les acull un festival de música de dotze hores solidari amb el procés

La sala Tentation de la capital belga viurà le les actuacions d'Els Catarres, Gerard Quintana i Josep Thió, l'exiliat Valtònyc i d'El Petit de Ca l'Eril

Festival de Música solidari a Brussel·les.
Festival de Música solidari a Brussel·les. | Oriol March
08 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:48h
La sala Tentation de Brussel·les acull aquesta tarda un festival -anomenat Cityzen- de dotze hores en solidaritat amb el procés català. Ho fa hores després que s'hagi presentat oficialment al teatre KVS el Consell per la República amb la presència de Carles Puigdemont, Toni Comín, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Quim Torra i cinc membres més del Govern.
  El festival, a banda d'aplegar grups de música, també inclou exposicions fotogràfiques sobre l'1-O i degustacions gastronòmiques entre les 15.30 i les 3.30 de la matinada. Un dels plats forts és l'actuació de Valtònyc, exiliat a Bèlgica.
  Entre la resta d'artistes convidats destaquen Els Catarres i Gerard Quintana i Josep Thió, dos dels membres originals de Sopa de Cabra. Un grup, per cert, que va comptar fa uns anys amb la presència de Puigdemont a l'escenari acompanyat d'una guitarra elèctrica. El Petit de Ca l'Eril i Ernest Crusats, del grup osonenc La Iaia. Compositors belgues també formaran part del reguitzell d'actuacions, que comptaran amb membres del Govern, diputats de Junts per Catalunya (JxCat) i d'ERC i membres de les entitats entre el públic.
 
La presentació del Consell per la República i el festival coincideix amb el primer aniversari de la manifestació que va omplir l'any passat el centre de Brussel·les en plena campanya electoral del 21 de desembre. Fa un any i un mes que, després de l'aplicació del 155, hi ha dirigents polítics exiliats a la capital belga.