Denuncien un suïcidi en un bloc ocupat a la Vila de Gràcia de Barcelona

L'Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia, entitat en defensa del dret a l'habitatge, vincula la mort a la "violència immobiliària"

L'Obra Social Barcelona reclama que els nous pisos siguin tots protegits
L'Obra Social Barcelona reclama que els nous pisos siguin tots protegits | Andreu Merino
05 de desembre del 2018
Actualitzat a les 20:22h
L'Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia, un col·lectiu en defensa del dret a l'habitatge, ha denunciat aquest dimecres el suïcidi d'una de les veïnes del bloc ocupat al número 156 de la travessera de Gràcia, que s'hauria produït aquest dimarts. L'Oficina i l'Obra Social Barcelona van ocupar fa dos anys la finca, que han batejat amb el nom de Bloc Jahnela.

L'edifici s'aixeca just al costat de l'antiga Ca La Trava, al número 154, desallotjada a l'octubre. Tots dos edificis són propietat de la immobiliària La Llave de Oro, que el 26 de novembre va començar les obres d'enderroc de l'antiga casa okupa. Els veïns del Bloc Jahnela van denunciar que les obres afectaven la seguretat dels seus immobles i ara l'Oficina d'Habitatge Popular assegura que la mort de la veïna s'ha produït a causa de la "violència immobiliària".
 
Fonts properes a la víctima asseguren a NacióDigital que el suïcidi que denuncien els col·lectius s'ha produït per la situació d'emergència habitacional que patia la veïna i que la dona així ho havia manifestat abans de llevar-se la vida.

L'enderroc de l'antiga Ca La Trava arriba després que la immobiliària i l'Ajuntament de Barcelona hagin negociat durant mesos la possibilitat que el consistori adquirís les dues finques. Finalment no hi ha hagut acord pel traspàs, però sí perquè el 30% dels nous pisos que es facin en aquests terrenys siguin públics. Un percentatge que, per als veïns del Bloc Jahnela i l'Obra Social, és insuficient, ja que demanen que tots els immobles siguin protegits.

Segons va expressar l'Ajuntament de Barcelona, l'acord preveia que un dels nuclis familiars que viu al número 156 de la travessera de Gràcia es quedés en un dels nous pisos que construís la Llave de Oro. Dels altres dos, se'n faria càrrec el mateix Ajuntament. Tant l'Ajuntament com la immobiliària han preferit no fer declaracions sobre la mort de la veïna del Bloc Jahnela. L'Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia ha convocat un "minut de soroll" aquest dimecres a les vuit del vespre a la plaça de la Vila de Gràcia.
Arxivat a