La FAES demana que el PP, Ciutadans i Vox tanquin un acord de govern a Andalusia

La fundació de José María Aznar es posiciona en favor d'una aliança de la dreta amb l'extrema dreta per assegurar "el canvi"

José María Aznar fa pocs dies a Barcelona.
José María Aznar fa pocs dies a Barcelona. | Europa Press
05 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:58h
La fundació FAES, que presideix José María Aznar, demana al Partit Popular, Ciutadans i Vox que conformin una nova majoria de govern a Andalusia per assegurar "el canvi". En un comunicat que porta per títol precisament El canvi a Andalusia, la nota de la FAES recorda que les forces d'esquerra, el PSOE i Endavant Andalusia, sumen 50 escons enfront els 59 de la resta. El laboratori d'idees d'Aznar recorda que a Andalusia mai hi ha hagut una alternança en el poder i que "enfront el triomfalisme i l'arrogància de l'esquerra, a Sevilla i a Madrid, les eleccions del diumenge han actuat com un plebiscit inesperat i silenciós en favor de l'alternança i el canvi".

L'entitat aznariana assenyala que el que pot passar a Andalusia -si finalment es forma l'executiu que reclama amb PP, Ciutadans i Vox- és més que un canvi de govern i equival a "un canvi de règim" després de 36 anys en el poder per part del PSOE, en què s'ha evidenciat la voluntat d'"hegemonia i perpetuació" per part dels socialistes.

La FAES anima els tres socis a sumar una aliança, ja que "qualsevol pacte al qual arribin es podrà comparar amb molt d'avantatge amb els pactes que han dut al Partit Socialista al govern" i denuncia els suposats acords de Pedro Sánchez amb "l'
extremisme esquerrà i agressivament anticonstitucional d'un Podem en implosió, amb el supremacisme racista d'un PDECat en què un tipus com Torra posa per escrit les seves pulsions xenòfobes, amb el separatisme colpista que aquest últim comparteix amb ERC o amb el consorci PNV-EH Bildu".

Ja fa temps que l'expresident Aznar anima l'aliança estratègica de PP, Ciutadans i Vox, i s'ha convertit, de fet, en una mena de padrí de l'operació. Una de les crítiques llançades per Aznar contra Mariano Rajoy ha estat, precisament, que no ha sabut evitar la fragmentació de l'espai que ell anomena de centre dreta, que va saber aglutinar dins del PP, mentre que ara està dividit en tres sigles.