Colau: «Un consell de ministres simbòlic per passejar-se per Barcelona és fer el mateix que el PP»

L'alcaldessa de Barcelona insta Pedro Sánchez a "negociar de veritat" amb Catalunya i li recorda que encara no s'ha reunit amb ella

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a Catalunya Ràdio aquest dimecres
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a Catalunya Ràdio aquest dimecres | @maticatradio
05 de desembre del 2018
Actualitzat a les 10:10h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, insta el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a negociar "de veritat" amb Catalunya. Si bé la Moncloa ja ha anunciat que el 21 de desembre celebrarà un consell de ministres a Barcelona, Colau ha lamentat en una entrevista a Catalunya Ràdio que a hores d'ara l'executiu del PSOE pretengui celebrar un consell de ministres "simbòlic per passejar-se per Barcelona".

Ha argumentat que, fins ara, ningú del govern espanyol s'ha posat en contacte amb qui haurien de ser els "amfitrions" i que això no té res de "seriós". "Em recorda al PP, quan Soraya Sáenz de Santamaría va fer l'operació diàleg i tothom ens havíem de congraciar només per la seva presència", ha advertit. Colau ha assegurat que espera que el PSOE "no estigui pensant en fer el mateix" que els populars.

De fet, més enllà de la reunió entre presidents que a hores d'ara està en via morta, Colau ha recordat que per ara Sánchez no s'ha reunit mai amb ella malgrat que fa "mesos" que es va posar "a disposició" per fer-ho. "Pensar que la seva simple presència és un gest és reproduir la política del PP. Estic totalment d'acord amb el Govern que un consell de ministres per si sol no és cap senyal polític rellevant", ha sentenciat, tot afegint que cal "política i no gestos buits".

Suport als presos en vaga de fam i insistència amb els pressupostos

Seguint amb el missatge adreçat a Sánchez, Colau ha subratllat que un "estat democràtic ha de donar una resposta democràtica i no repressiva" a Catalunya i que "negar la realitat no ajuda". En aquest sentit, l'alcaldessa ha assegurat que dona "suport" als presos perquè utilitzin els drets que estan al seu abast, com la vaga de fam, per "denunciar l'excepcionalitat. 

Amb tot, ha tornat a insistir que la denúncia a la repressió no és incompatible amb donar suport als pressupostos de l'Estat. Colau ha demanat "principi de realitat" als partits independentistes. "No votar-los, en què millora la situació? Ens apropa a què caigui el govern de Pedro Sánchez i ens apropa a un govern de dretes amb Vox", ha advertit.

L'alcaldessa ha insistit que el Govern té la "responsabilitat de garantir els drets bàsics" a Catalunya i que això passa per apropar una pressupostos que aportaran 2.200 milions d'euros a Catalunya. De fet, ha argumentat que quan falla el sistema democràtic i no s'atenen les necessitats bàsiques de la ciutadania, això és un "caldo de cultiu per als populismes d'extrema dreta" i que, per tant, no es pot "jugar amb foc". 




 
Arxivat a