Entitats veïnals impugnen l'ordenança de terrasses de Barcelona

L'alcaldessa defensa la normativa, que va aprovar el consistori al juny

Terrasses al Pòrtic de la Boqueria de Barcelona, en una imatge d'arxiu
Terrasses al Pòrtic de la Boqueria de Barcelona, en una imatge d'arxiu | Jordi Bes
Redacció
04 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:49h
La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha recorregut l'ordenança de terrasses aprovada per l'Ajuntament el passat mes de juny. La federació té el suport d'una trentena d'associacions de veïns i una vintena de col·lectius. A més, la federació ECOM, d'organitzacions de persones amb discapacitat física, també ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l'ordenança. Amb tot, l'alcaldessa, Ada Colau, ha defensat la normativa.

La FAVB assegura que l'ordenança incompleix normatives superiors d'accessibilitat i igualtat d'oportunitats, de contaminació acústica i ambiental i de procediment administratiu i participació ciutadana. A més, les entitats es pregunten a través d'un comunicat si l'Ajuntament és governat per partits polítics o "lobbies econòmics". 

De fet, la FAVB considera que l'ordenança reflecteix pràcticament "fil per randa" el text pactat amb el Gremi de Restauració tot just farà un any. "Qualsevol mesura vinculada a una modificació de l'ordenança, hagués hagut d'estar adreçada a reduir el nombre de terrasses permeses, la superfície que cadascuna pot ocupar i els horaris d'obertura", asseguren les entitats veïnals.

Per la seva banda, Colau ha defensat que l'ordenança es va aprovar a través d'un ampli consens -hi van votar a favor tots els grups del ple, excepte la CUP- i respectant la legalitat. "Compartim objectius amb la FAVB de respectar lleis i col·lectius vulnerables i creiem que l’ordenança aprovada compleix amb aquests requisits", ha assegurat.
 
Arxivat a