«La Competència» i el 3/24 guanyen el Premi Nacional de Comunicació

El Govern també guardona el fotoperiodista Tino Soriano, el mitjà digital "Núvol", Wallapop i Corisa Media Grup

Òscar Andreu i Òscar Dalmau, en una imatge promocional
Òscar Andreu i Òscar Dalmau, en una imatge promocional | TV3
04 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:08h
El jurat de la XVII edició dels Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat ha decidit atorgar el premi en la categoria de radiodifusió al programa La Competència de RAC1, que presenten Òscar Andreu i Òscar Dalmau. Líder d'audiència en la seva franja horària, el magazine és, segons el jurat, un exemple de "combinació de l'actualitat del dia i una mirada irònica i crítica", i en destaca la "conducció amb agilitat i creativitat admirables".

En la categoria de televisió, el premi se l'endú el canal 3/24, que porta 15 anys en marxa. En premsa, el guardonat és el fotoperiodista Tino Soriano. Col·labora habitualment en magazines de premsa de Barcelona, Madrid, França, els Estats Units, Alemanya i Itàlia. Ha tingut nombrosos premis inyternacionals per la seva obra i, des del 2011, és fotògraf de la National Geographic Society.

Pel que fa als premis a la premsa d'arrel digital, el jurat ha premiat Núvol per la seva "iniciativa de mirada àmplia i oberta sobre el panorama cultural de Catalunya". Wallapop s'emporta el guardó -que s'entregarà en un acte al Palau de la Generalitat dilluns vinent en presència de Quim Torra- en la categoria de publicitat, i Corisa Media Grup rep el premi de comunicació de proximitat. Aquest grup integra mitjans com Ràdio Ripoll, Televisió del Ripollès i el setmanari El Ripollès.

El jurat també ha decidit atorgar una menció d'honor a la periodista Pepi Rafel, per la seva llarga trajectòria en el món de la comunicació local.