Torra es querella contra el líder de Cs a Andalusia per injúries i calúmnies

La demanda, presentada al Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia, repassa les manifestacions fetes per Juan Marín en campanya contra el president de la Generalitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la reunió del Govern del 4 desembre del 2018
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la reunió del Govern del 4 desembre del 2018 | ACN
04 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:21h
El president de la Generalitat, Quim Torra, va presentar ahir una querella per injúries i calúmnies contra Juan Marín, líder de Ciutadans a Andalusia, davant del Tribunal Superior de Justícia d'aquesta comunitat autònoma. Segons la demanda, signada per Joan Coll -advocat de l'administració catalana-, les afirmacions de Marín en debats televisats durant la campanya i a través de les xarxes socials "no estarien en cap cas emparades per la inviolabilitat parlamentària" exposada en l'estatut andalús.

El dirigent de Ciutadans, que va quedar tercer en les eleccions de diumenge passat per darrere del PSOE i del PP, sostenia que Torra pensava el següent dels andalusos: "Torra i companyia diuen que els andalusos tenim un gen menys que els catalans, que som més fluixos, que som més mandrosos". Així ho va fer durant un debat televisat a Canal Sur, i després va emetre consideracions similars en un vídeo fet públic a través de Twitter, aportat també dins la demanda de Torra.