ERC guanyaria les eleccions a Barcelona, segons una enquesta del PDECat

El sondeig dona un consistori molt complicat de gestionar, amb algunes sorpreses

Ernest Maragall, candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona
Ernest Maragall, candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona | Adrià Costa
04 de desembre del 2018
Actualitzat a les 8:13h

Ferran Mascarell va llançar-se ahir oficialment a la cursa per l'alcaldia de Barcelona. Ho fa com a "independent" però amb el suport d'alguns dels impulsors de la Crida, agrupats entorn de Junts per la República, i buscant la benedicció de Carles Puigdemont, que per ara no es mulla. L'actual delegat del Govern a Madrid aspira a aglutinar tot l'espai neoconvergent per sumar després ERC i les primàries que anima l'ANC amb el suport de Jordi Graupera i Demòcrates. El PDECat ja va marcar distàncies amb el seu "projecte personal" per boca de Míriam Nogueras, curiosament una de les dirigents alineada amb la Crida.

El PDECat va encarregar fa unes setmanes una enquesta sobre Barcelona que, si bé és preocupant per ells, arribava en un context sense candidat clar. Segons l'estudi, ERC guanyaria amb 12 regidors per la llista d'Ernest Maragall mentre que els comuns d'Ada Colau es quedarien amb 10. Manuel Valls i Cs n'obtindrien vuit i el PDECat, que ha de decidir si es presenta com a Junts per Catalunya o amb la Crida, només quatre.

El sondeig preguntava per diversos candidats, entre ells Quim Forn, Neus Munté i Jordi Graupera. El més ben valorat de tots era, però, Xavier Trias, alcalde entre 2011 i 2015 i que no preveu repetir. 

Tot plegat, ho podeu llegir a la secció diària El despertador de Ferran Casas, subdirector de NacióDigital.
 

Arxivat a