Israel impedeix l'entrada a Gaza de la regidora de Relacions Internacionals de Barcelona

L'Ajuntament assegura que Laura Pérez havia demanat tots els permisos per entrar a territori palestí

Laura Pérez, en una imatge d'arxiu
Laura Pérez, en una imatge d'arxiu | Andreu Merino
Redacció
03 de desembre del 2018
Actualitzat a les 19:55h
Israel ha impedit entrar aquest dilluns a la Franja de Gaza a la regidora de Relacions Internacionals i Cooperació de Barcelona, Laura Pérez. La regidora s'havia desplaçat fins a Palestina perfer seguiment de diversos projectes de cooperació de l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina (UNRWA) i d'organitzacions amb seu a Barcelona.

Segons l'Ajuntament, el Consolat General d'Espanya a Jerusalem ha comunicat la prohibició d'Israel sense donar cap justificació.

El consistori també insisteix que Pérez havia demanat tots els permisos corresponents per entrar a territori palestí.

 
Actualment Barcelona desenvolupa nou projectes impulsats per la UNRWA i altres organitzacions als territoris palestins ocupats i a Gaza. A més, l'Ajuntament també treballa en l'àmbit de la cooperació amb els consistoris de Betlem o Gaza.

Aquest dilluns, a banda de Pérez, tampoc han pogut entrar a Gaza el responsable municipal de la Direcció de Justícia Global i Cooperació, David Llistar, i el responsable tècnic de l'Est del Mediterrani de la mateixa direcció, Jordi Cortés.

L'Ajuntament demanarà explicacions

Segons assegura en un comunicat, l'Ajuntament demanarà explicacions a Israel sobre el que qualifica d'"incident diplomàtic". El consistori acusa l'estat israelià d'impedir la tasca de cooperació en un dels "moments més difícils" de la història de Gaza. 

L'abril del 2017 l'Ajuntament va aprovar una moció de condemna a l'ocupació israeliana i en contra de la "colonització" de territoris palestins. El text va rebre el suport de Barcelona en Comú, ERC, PSC i CUP i també avalava el moviment Boicot, Desinversions i Sancions a Israel (BDS), criminalitzat i perseguit pel govern israelià. 

D'altra banda, Barcelona continua sent ciutat agermanada amb Gaza i també amb Tel Aviv.

 
Arxivat a