Buch convoca els transportistes per abordar les cues a la Jonquera

El conseller d'Interior es reunirà aquesta tarda amb representants dels camioners que no poden accedir a l'estat francès a causa de les protestes de les "armilles grogues"

Miquel Buch ha anunciat la reunió aquest dilluns al migdia
Miquel Buch ha anunciat la reunió aquest dilluns al migdia | ACN
03 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:58h
El conseller d'Interior, Buch, ha convocat una reunió la tarda d'aquest dilluns amb representants dels transportistes que estan aturats a La Jonquera sense poder accedir a l'estat francès, a causa del tall de frontera que han dut a terme les "armilles grogues" a la Catalunya Nord.

A banda de Buch i els transportistes, a la trobada també hi assistiran representants dels Mossos d'Esquadra, Protecció Civil, el Servei Català de Trànsit i Direcció General de Transport. "Volem saber l'últim moment de la situació, explicar les estratègies que s'han fet fins ara i les que s'han de seguir", ha dit Buch durant la presentació de l'informe anual de policies locals a Catalunya

Buch ha xifrat en 3.000 o 4.000 els camioners aturats a causa de les mobilitzacions del moviment que protesta contra l'augment del preu dels carburants però que també canalitza el descontentament de molts sectors amb el govern de Macron.

El conseller ha detallat que molts transportistes han estat "derivats" a àrees de servei, però que el gran volum de camioners aturats ha provocat que alguns hagin hagut d'instal·lar-se en polígons industrials. 

D'altra banda, Buch també ha assegurat que s'ha posat en contacte amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, per reforçar l'estratègia conjunta amb la Direcció General de Trànsit i per demanar al govern espanyol que gestioni la situació "a nivell internacional". "La situació a Catalunya comença a ser complicada", ha reconegut el conseller.