El PDECat, molest amb Mascarell: «Amb projectes personals es complica tot»

La vicepresidenta de la formació, Míriam Nogueras, assegura que cal un "projecte de país" per a la capital catalana i sosté que no és moment de presentar més llistes

Míriam Nogueras, aquest dilluns en roda de premsa a la seu del PDECat
Míriam Nogueras, aquest dilluns en roda de premsa a la seu del PDECat | PDECat
03 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:48h
Malestar al PDECat davant l'anunci de candidatura a l'alcaldia de Barcelona per part de Ferran Mascarell. Així ho ha fet notar la vicepresidenta del partit, Míriam Nogueras, en la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva del partit. "Això no va de projectes personals, va d'un projecte de país. Hem d'aconseguir que Catalunya sigui una capital republicana. Amb projectes personals es complica tot", ha indicat la vicepresidenta del partit, que segueix apostant per una llista àmplia.

La dirigent independentista ha assegurat que es va assabentar per la premsa de la decisió de Mascarell d'oficialitzar la candidatura. El delegat del Govern a Madrid, que deixarà el càrrec en les properes setmanes, ha assenyalat que va oferir una convenció per triar programa i llista als dirigents del PDECat, però que no va prosperar. "Ara no és moment que surtin llistes independentistes, l'objectiu és anar junts per tenir un Ajuntament [de Barcelona] republicà", ha indicat.

Neus Munté, candidata del partit escollida a través de primàries, és una de les dirigents que negocia amb Mascarell i també amb Joaquim Forn i Jordi Sànchez. Aquests dos últims, al seu torn, s'encarreguen de tractar amb Nogueras i David Bonvehí l'encaix del PDECat amb la Crida, que "avança bé". Aquesta és la versió, breu, que ha donat la vicepresidenta del partit en el torn de preguntes dels periodistes.

Vaga de fam i andaluses

"El tema central de les properes setmanes és la vaga de fam que han iniciat els nostres companys Jordi Sànchez i Jordi Turull", ha assegurat Míriam Nogueras. La dirigent independentista ha apuntat que el motiu d'aquesta acció és "denunciar el bloqueig" dels presos a l'hora d'accedir a la justícia europea. En aquest sentit, Nogueras ha demanat als actors internacionals -mandataris, mitjans de comunicació- que es facin ressò de la iniciativa de Turull i Sànchez, que va arrencar dissabte a Lledoners.

"Som aquí per assolir la República, per aconseguir que es facin efectius els resultats del 21 de desembre", ha assegurat Nogueras, que ha reiterat el no als pressupostos de Pedro Sánchez després de les eleccions andaluses. "A qui li toca reflexionar és al PSOE, ens haurà de comentar les conclusions. L'agenda política la marca Vox des de fa un any i mig, que és el temps que fa que ho patim. Els qui és lamenten són els mateixos que els han acompanyat en les manifestacions dels últims temps", ha indicat.