​Acord entre Smatsa i l'Ajuntament de Sabadell

Els treballadors mantenen la vaga per aquest dilluns, però es podria desconvocar aquesta tarda

Treballadors d'Smatsa concentrats davant l'Ajuntament de Sabadell, en una foto d'arxiu
Treballadors d'Smatsa concentrats davant l'Ajuntament de Sabadell, en una foto d'arxiu | Cedida
02 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:08h
Representants de l’Ajuntament de Sabadell i de l’empresa concessionària del servei de recollida de residus i neteja viària, Smatsa, han arribat a una acord, en una reunió que s’ha celebrat aquest matí, tal com ha informat el consistori en un comunicat. De moment, però, els treballadors mantenen la vaga que ha de començar aquest mateix dilluns.

Segons aquest acord, Smatsa adquireix el compromís de retirar l’ERO aquest dilluns. En conseqüència, l’Ajuntament de Sabadell, tancarà larxiu de l’expedient administratiu de la intervenció per haver-ne desaparegut la causa.

A més, s’ha arribat al compromís de convocar, aquest dilluns mateix, la comissió de seguiment tècnic que estableix el contracte per revisar l’actual catàleg de serveis amb l’objectiu de millorar el servei de neteja i recollida de residus en el marc del vigent pressupost assignat.

Per últim, s’acorda crear una taula politico-tècnica per fer seguiment del present acord amb una periodicitat quinzenal i que podrà convocar qualsevol de les dues parts. La primera reunió d'aquesta taula tindrà lloc el proper 14 de desembre.

El comitè d’empresa de Smatsa, segons ha pogut saber NacióDigital, manté a hores d’ara la vaga convocada per demà. Tot i això, hi ha una reunió prevista dels treballadors per aquesta mateixa tarda, on es podria desconvocar.