Front comú de Colau i Sanders contra la «dreta populista» de Trump, Salvini i Bolsonaro

El senador dels Estats Units, Bernie Sanders, ha convicat l'alcaldessa de Barcelona i l'exministre de Finances grec a una trobada de polítics progressistes contra la dreta populista

Una imatge de la trobada celebrada a Vermont
Una imatge de la trobada celebrada a Vermont | Barcelona en Comú
Redacció
01 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:06h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat aquest dissabte a una trobada internacional de líders polítics progressistes contra la dreta populista organitzada pel senador nord-americà Bernie Sanders. "Amb aliances construïdes des de baix, podem vèncer als Salvinis, Bolsonaros i Trumps del món", ha assegurat Colau. 

L'altre representant europeu a la trobada ha estat l'exministre de Finances de Grècia, Yanis Varoufakis. També hi han participat l'economista Jeffrey Sachs, la membre del Canadian House of Commons, Niki Ashton i l'economista i periodista David McWilliams, a banda del mateix Sanders.

Colau ha reclamat "amplificar totes les alternatives que estem construint al voltant del món" per combatre "la racista, violenta, homofòbica i sexista extrema dreta". 

Sanders assenyala Trump

El senador ha aprofitat l'esdeveniment per criticar el president dels Estats Units, Donald Trump: "Des que ell governa, l’expectativa de vida ha caigut per tercer any consecutiu; cal que desenvolupem una agenda que atengui els problemes de tots els ciutadans, no només de l’1%".

Sanders també ha rebutjat el missatge xenòfob de Trump i ha assegurat que "l'enemic no és un immigrant mexicà sinó Wall Street".
Arxivat a