La llibreria Ona torna al centre de Barcelona amb una macrobotiga

El nou local ocuparà 1.000 metres quadrats i tornarà ben a prop del lloc on va néixer l’any 1962

Redacció
30 de novembre del 2018
Actualitzat a les 21:33h
La Llibreria Ona de Gràcia.
La Llibreria Ona de Gràcia. | NacióDigital
La llibreria Ona obrirà un nou local de 1.000 metres quadrats al centre de Barcelona la tardor de 2019. Segons ha avançat La Vanguardia en la seva edició impresa, la històrica llibreria tornarà ben a prop del lloc on va néixer l’any 1962 (Gran Via amb el carrer Pau Claris) i on durant mig segle es va consagrar al llibre en català.

Ho farà de la mà de l’empresari Tatxo Benet, que ha comprat l’empresa a Montse Úbeda, propietària i ànima de l’actual Ona llibres ubicada des del 2013 al carrer Gran de Gràcia. Úbeda ha explicat que el vell local no tancarà però que amb l’operació assolirà el seu vell somni de "muntar un gran centre cultural", de quan l’Ona cofundada pel seu pare va haver de tancar per problemes econòmics.
 
Montse Úbeda regenta des de l’any 2013 a Gràcia una versió reduïda del que havia estat la llibreria Ona al centre de la ciutat, fundada l’any 1962 per Josep Espar Ticó, Ermengol Passola i, més endavant el pare de la llibretera, Jordi Úbeda. 

Aquest espai "s’havia quedat petit", exposa Úbeda, per les activitats i ambició de la seva propietària. A més, fa sis mesos "s’ofegava econòmicament", i quan Tatxo Benet es va proposar com a inversor per fer créixer el projecte amb un nou local de grans dimensions ella va dir que sí "amb els ulls tancats". 

Plau Claris, entre la Gran Via i Casp

El local en qüestió està ubicat al carrer Pau Claris entre la Gran Via i el carrer Casp, és a dir, molt a prop de l’Ona històrica i també de la Llibreria Laie. Benet, soci majoritari de la nova Ona, projecta amb Úbeda una llibreria o "centre cultural" que connecti amb el que havia estat l’Ona del segle XX, com a centre de promoció i difusió de la literatura en català. Al local de Gràcia la llibretera ho va continuar fent, subratlla, però ara es podrà fer "en gran".
Arxivat a