Arrimadas, sobre l'absència de Torra als actes de la Constitució: «Té al·lèrgia als drets i llibertats»

La líder de Ciutadans assegura que el president de la Generalitat "actua com a advocat defensor d'Otegi en lloc de ser president de tots els catalans"

Inés Arrimadas, a la sala de premsa del Parlament.
Inés Arrimadas, a la sala de premsa del Parlament. | ACN
30 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:06h
La presidenta del grup de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha afirmat que l'anunci del president Quim Torra de no assistir als actes de commemoració dels 40 anys de Constitució no li estranya perquè "és el dia que se celebra la democràcia i aquest senyor vol acabar amb els drets i llibertats, i triar ell els seus jutges". Torra, segons ella, "té al·lèrgia als drets i llibertats que recull la Constitució i demostra cada dia que no vol respectar res i no representa tots els catalans".

Arrimadas ha acusat el Govern de "ser l'últim a reaccionar" davant la situació a la sanitat catalana. Després de l'acord al qual han arribat el Govern i els sindicats sanitaris, Arrimadas l'ha titllat d'"insuficient", ja que només implica un sector dels treballadors, el Sindicat de Metges, "però deixa fora de l'acord altres sectors sanitaris".

S'ha preguntat "on és la compareixença urgent del senyor Torra?", recordant que "sí que en va fer quan va aparèixer amb Otegi". La líder de Ciutadans ha afirmat que "no pot ser que tinguem un advocat defensor d'Otegi en lloc d'un president de tots els catalans".

Ha acusat Pere Aragonès de "mentir" al continuar dient que la culpa de les retallades socials és d'Espanya. "Que Espanya ens roba ja no s'ho creu ningú". "Que no es retorni la paga als funcionaris és culpa d'Espanya -ha dit-, però una tercera tanda d'ambaixades o incrementar el sou dels alts càrrecs no ho impedeix Espanya".