José Montilla també ha visitat Junqueras a la presó

L'expresident de la Generalitat és un dels principals dirigents socialistes que ha anat fins a Lledoners

José Montilla, al congrés del PSC
José Montilla, al congrés del PSC | Adrià Costa
11 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:23h
En els darrers mesos, dirigents de diferents partits s'ha apropat amb més o menys discreció fins a les presons de Lledoners, Mas d'Enric i Puig de les Basses. Un d'ells ha estat L'expresident de la Generalitat i senador del PSC José Montilla, que és un dels dirigents socialistes més destacats que en les darreres setmanes ha visitat Oriol Junqueras a Lledoners. Així ho han confirmat fonts coneixedores de la trobada a NacióDigital. "És una visita de caire personal i la respectem com la respectem totes", ha dit la portaveu del PSC, Eva Granados, aquest dimarts. 

Montilla se suma així a les visites d'altres dirigents socialistes han anat a visitar ja els dirigents independentistes empresonats, com ara els alcaldes de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmón, i de Sant Joan Despí, Antoni Poveda; el diputat Carles Castillo i el líder socialista a Barcelona, Jaume Collboni.

La visita de Montilla és, però, una de les més significatives que s'han produït en l'òrbita socialista. El primer secretari del partit, Miquel Iceta, no ha anat a visitar els presos ni té previst, almenys per ara, fer-ho. Així almenys ho explicava fa un mes i va argumentar àmpliament els seus motius en una entrevista a aquest diari. "La qüestió és, per què volen que hi vagi jo? Ja li diré: volen dir que els socialistes s'afegeixen a aquesta campanya per l'absolució perquè aquí no ha passat res", explicava en ser preguntat per aquesta qüestió.

Iceta afegia que aquesta visita ja l'hauria fet si tingués la certesa que els seus rivals polítics no la tergiversarien tot associant-la a una aliança amb l'independentisme. "Jo sempre he dit que si pogués garantir que una reunió així no fos coneguda l'hagués fet fa temps. Però això no es pot garantir", va dir. De fet, també Montilla pretenia que la seva reunió a Lledoners no saltés a l'esfera pública en un moment en què des de l'oposició acusen el president Pedro Sánchez de tenir un acord amb els independentistes.