Aragonès: «El Govern és conscient de l'esforç del sector públic i treballa per donar-hi resposta»

El vicepresident assegura que no fan "polítiques de braços caiguts", malgrat que afirma que "l'infrafinançament" de la Generalitat dificulta la inversió

El vicepresident Pere Aragonès, reunit amb els comuns
El vicepresident Pere Aragonès, reunit amb els comuns | ACN
29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:34h
El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha estat la primera veu de l'executiu català en respondre a la jornada de protestes del sector públic d'aquest dijous. "El Govern és molt conscient de l'esforç que estan fent els treballadors públics en els últims anys i treballem per donar-hi respostes", ha assegurat després de la primera reunió amb els comuns per parlar dels pressupostos.

Aragonès ha insistit que "tot l'executiu està abocat" en les negociacions amb els diferents col·lectius i ha posat com a exemple que s'està treballant per a l'estabilització de fins a 5.000 docents perquè puguin passar d'interins a funcionaris a través d'unes oposicions que es convocaran l'any que ve. També en l'àmbit de salut ha fet referència a les oposicions de més de 1.500 facultatius del sistema sanitari públic.

El vicepresident ha insistit en la voluntat que té el Govern de seguir dialogant i negociant per arribar a acords però que, per "respecte" a aquests col·lectius i a la ciutadania només tancaran "acords que es puguin complir". "És important salvar un vaga, però encara més salvar els serveis públics definitivament", ha dit. 

Aragonès ha insistit que no estan fent "polítiques de braços caiguts" malgrat que "l'infrafinançament" de la Generalitat dificulta poder destinar els recursos a tot allò que necessita el país. "La regla de despesa ens dificulta assumir més compromisos", ha lamentat el vicepresident, que ha posat com a exemple que la limitació de la despesa és un "obstacle" per retornar les pagues extres dels funcionaris dels anys 2013 i 2014. "Hi ha decisions que no depenen de la Generalitat", ha advertit.