Ferran Mascarell formalitza la seva candidatura a l'Ajuntament de Barcelona

El delegat de la Generalitat a Madrid i impulsor de la Crida ha estat el nom sospesat per l'entorn de Puigdemont en els darrers mesos

Ferran Mascarell en la presentació de la Crida Nacional per la República.
Ferran Mascarell en la presentació de la Crida Nacional per la República. | ACN
Redacció
29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:25h

Ferran Mascarell, delegat del Govern de la Generalitat a Madrid i un dels impulsors de la Crida Nacional, formalitza la seva candidatura a l'Ajuntament de Barcelona. En un acte aquest proper dilluns donarà tots els detalls de la seva entrada en joc de cara a les eleccions municipals del maig del 2019. 

Les municipals seran els primers comicis en les quals l'independentisme calibrarà les seves forces després recuperar la Generalitat. Bona part de les mirades estan centrades en la batalla de Barcelona, on Ada Colau aspirarà a revalidar la victòria en un context de sacsejada respecte fa tres anys. Ja feia mesos que se sospesava el nom de Mascarell des de l'entorn de Carles Puigdemont, que el considera com una figura rellevant en el futur immediat de la Crida.

Setmanes enrere, el també exconseller es va oferir com a alcaldable d'una "candidatura àmplia" per tal de frenar "l'operació d'Estat" que suposat Manuel Valls

Així doncs, Mascarell se suma una nova candidatura independentista per Barcelona a la d'Ernest Maragall (ERC), la de Neus Munté (PDECat) i la que surti del procés Primàries Barcelona. En aquest context, continuen les negociacions entre el PDECat i la Crida sobre les municipals.

Mascarell va ser regidor de cultura de l'Ajuntament de Barcelona pel PSC entre el 1999 i el 2006. Posteriorment va ser conseller de cultura en dues ocasions, primer amb el tripartit de Pasqual Maragall i després amb el govern d'Artur Mas.

Arxivat a