Colau demana concrecions a la Generalitat sobre el futur del MACBA

L'Ajuntament de Barcelona recorda que la instal·lació del futur CAP Raval Nord a la Capella de la Misericòrdia obliga a repensar l'ampliació del museu d'art contemporani

Redacció
29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:44h
El MACBA, en una imatge d'arxiu
El MACBA, en una imatge d'arxiu | ACN
L'ampliació del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) és una incògnita després que la Generalitat hagi decidit ubicar el nou Centre d'Atenció Primària (CAP) Raval Nord a la Capella de la Misericòrdia, que havia d'acollir el nou espai del museu. La capella és de titularitat municipal i l'Ajuntament l'ha cedit al Consorci del Macba, integrat pel consistori i la Generalitat. Ara, el govern d'Ada Colau demana "compromís" a la Generalitat per trobar "el millor emplaçament" per a l'equipament cultural.

El govern municipal assegura que "acata" la decisió del departament de Salut d'ubicar el nou CAP a la capella però al mateix temps demana al Govern que parli "amb una sola veu". L'Ajuntament critica la disparitat de criteris exposada les darreres setmanes pels departaments de Cultura i Salut. El primer assegurava que era possible reformar i ampliar l'actual CAP Raval Nord, al carrer Torres i Amat, sense traslladar-lo. Salut, però, s'ha acabat imposant i el CAP tindrà unes instal·lacions noves a la Capella de la Misericòrdia. 

A través d'un comunicat, l'Ajuntament assegura que en els últims cinc anys només el consistori ha fet un "esforç pressupostari" per trobar un nou emplaçament per a l'ampliació del museu i demana concreció a la Generalitat. 
Arxivat a