El PSC també es reunirà amb Aragonès pels pressupostos el pròxim dimarts

El Govern busca que els socialistes entrin en l'equació per negociar els comptes

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, al Parlament
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, al Parlament | Adrià Costa
29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:08h
El Govern es reuneix aquest dijous amb els comuns per explorar una entesa pels pressupostos, però no són els únics als quals sondejaran. Com va avançar NacióDigital, la conselleria de Pere Aragonès busca fer entrar el PSC en l'equació dels comptes. És per això que, com ha avançat la SER i ha confirmat aquest diari, des d'Economia ja han citat el socialistes per reunir-se dimarts que ve. 

Aragonès i el secretari general d'Economia i vicepresidència, Albert Castellanos, es reuneixen aquest dijous amb la presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, i el portaveu econòmic del grup, David Cid. Els comuns ja han posat sobre la taula una bateria de deu mesures que consideren "irrenunciables" per aprovar els comptes, amb la qual cosa han encarit el suport dels seus vuit diputats.

Des d'Economia han mostrat predisposició a explorar complicitats amb els socialistes. L'entesa és difícil tenint en compte que els independentistes s'han negat a donar suport als pressupostos de Pedro Sánchez, però el PSC està disposat a reunir-se i parlar-ne. De fet, ja durant el debat de política general, ERC va mostrar sintonia amb propostes de fiscalitat presentades pel PSC que finalment no van ser transaccionades perquè els dos grups ho van deixar per a la negociació de pressupostos. 

Tres són els paràmetres que, segons el PSC, guiaran la seva trobada amb el Govern pels pressupostos: que no es vulneri la legalitat constitucional, que s'inclogui una reforma fiscal "amb certa ambició" -canvis en IRPF, successions i fiscalitat verda-, i que hi hagi voluntat per revertir retallades, especialment en sanitat i educació.