Punts mòbils d'orientació laboral per a treballadores de la llar a Barcelona

L'Ajuntament edita una guia per informar els veïns dels drets de les treballadores domèstiques i de cures

Els punts mòbils s'instal·laran a Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi
Els punts mòbils s'instal·laran a Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi | Ajuntament de Barcelona
Redacció
28 de novembre del 2018
Actualitzat el 20 de desembre a les 11:45h
Les treballadores de la llar de Barcelona tindran a la seva disposició nous punts d'orientació laboral, a banda dels que ja ofereixen els sindicats, a Barcelona. L'Ajuntament ha presentat aquest dimecres els punts mòbils a través dels quals es vol arribar a les dones que treballen fent feines domèstiques i de cures, sobretot les que ho fan de manera interna, aquelles que dormen a les cases on treballen.

Els punts mòbils s'instal·laran a Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, els dos districtes de Barcelona amb més presència de treballadores de la llar. A banda, el consistori ha elaborat un fulletó informatiu i ofereix assessorament amb advocades laboralistes als Punts de Defensa de Drets Laborals de Ciutat Vella, Nou Barris i Sants-Montjuïc.

Segons dades de la Seguretat Social, l’any 2015 hi havia un total de 26.161 treballadores contractades i cotitzants a Barcelona. L'Ajuntament incrementa la xifra fins a les 34.000, incloses aquelles que treballen de forma irregular.

Guia per als contractants

D'altra banda, el comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum ha editat la guia Cuidem qui ens cuida, és de justícia!, un document que l'Ajuntament vol adreçar als veïns que puguin contractar treballadores de la llar. "Vol ser un recurs útil per afavorir la contractació justa i digna", assegura el consistori en un comunicat. 

La guia recull la legislació vigent en matèria de treball domèstic i de cures i també les reivindicacions laborals del sector. 
Arxivat a