La impactant «Human Bodies» torna a Barcelona més pedagògica que mai

L'exposició ensenya l'interior de l'ésser humà a partir de 12 cossos i 150 òrgans reals plastinats

«Human bodies», una exposició impactant i didàctica
«Human bodies», una exposició impactant i didàctica | Musealia
Redacció
29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 6:55h
Human Bodies és una impactant exposició que mostra l'interior de l'ésser humà a partir de cossos i òrgans reals. Després de ser a Barcelona dues vegades amb gran èxit de públic, la mostra s'ha tornat a instal·lar al Centre Comercial Arenas de Barcelona fins a la primavera de 2019. En aquesta ocasió ho fa amb un format més pedagògic que mai amb l'objectiu de mostrar als visitants l'interior del seu propi cos i conscienciar sobre la importància d'adoptar uns hàbits de vida saludables.

Exposició: Human Bodies. Anatomia de la vida
On? Centre Comercial Arenas. Gran Via de les Corts Catalanes, 373. Barcelona
Horaris: de dilluns a diumenge de 10.00 a 21.30
Fins quan? Fins a la primavera del 2019
Entrades: a partir de 7 euros a les taquilles i al web
 
Human Bodies. Anatomia de la vida mostra més de 150 òrgans i 12 cossos humans complets, distribuïts al llarg de més de 1.000 metres quadrats de recorregut. L'exposició ha estat concebuda per a tot tipus de públics, des d'escolars a adults. Luis Ferreiro, director de la mostra, admet que els joves i nens “la veuen més naturalment perquè els serveix per posar imatges al que estudien”.

L'exposició, amb un marcat enfocament pedagògic, es realitza amb una audioguia gratuïta disponible en diversos idiomes. “Són uns 75-90 minuts de visita, però ens agradaria que els seus efectes duressin tota la vida”, explica Ferreiro.

 
Òrgans plastinats

Human Bodies. Anatomia de la vida proposa al llarg de vuit sales un viatge a través d'allò que la pell amaga per mostrar la bellesa intrínseca de cada element del cos humà i explicar-ne el funcionament. En aquest sentit el visitant pot descobrir els sistemes ossi, muscular, respiratori, circulatori, digestiu, nerviós i urinari-reproductor humans. Es poden veure cors, músculs en moviment, fetges i estómacs, i fins i tot uns pulmons ennegrits pels efectes nocius del tabac en l'organisme. “La vessant de formació i conscienciació social de l'exposició és molt important”, afirma el doctor Rafael Latorre, director científic de la mostra i catedràtic de la Universitat de Múrcia.
 

«Human bodies» torna a Barcelona. Foto: Musealia


La conservació i exposició dels cossos i òrgans d'Human Bodies, sense que perdin el seu aspecte original, és possible gràcies a una avançada tècnica mèdica coneguda com plastinació. Es tracta, segons Latorre, d'“un procés de diverses setmanes o mesos, pel qual els líquids i part del teixit adipós dels òrgans són reemplaçats lentament per un polímer, en condicions de buit i congelació”.

En finalitzar l'estada a Barcelona les peces i cossos plastinats tornaran a la Universitat de Múrcia per continuar contribuint a la formació dels futurs metges.
 

«Human bodies» torna a Barcelona. Foto: Musealia

Arxivat a