Pas endavant d'Ajuntament i Smatsa per evitar la vaga d'escombraries a Sabadell

La trobada s'ha celebrat aquest dilluns

Les instal·lacions de la concessionària
Les instal·lacions de la concessionària | Albert Hernàndez
27 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:58h
L’Ajuntament de Sabadell i Smatsa es van reunir aquest dilluns al vespre amb la finalitat d'evitar la convocatòria de vaga prevista pel proper dilluns, 3 de desembre. Es tracta d'una trobada que tindria per objectiu desencallar el conflicte existent entre les dues parts, i que obriria la porta a garantir la prestació del servei a la ciutat i el manteniment dels llocs de treball.

Es tracta del moviment que les dues parts fan després que l'empresa anunciés un expedient de regulació d'ocupació (ERO) amb l'acomiadament de 43 persones, i que Smatsa justificava per la Instrucció Tècnica de Tarifació (ITF) que el consistori havia aplicat darrerament. Els treballadors, com a resposta, van anunciar la setmana passada l'inici d'una vaga que tenia previst iniciar el dia 3 de desembre, i que, si les parts arriben a una entesa, podria desconvocar-se.

Segons han informat Smatsa i l'Ajuntament a través d'un comunicat, la reunió es va produir dilluns "per analitzar la situació i amb l'objectiu de buscar solucions". En ella hi van prendre part el regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació, Marisol Martínez, el director general d'Smatsa, Eugenio Díaz, i el director tècnic, Gerard Jori, a més dels respectius serveis jurídics.
 
En el text s'expressa que les dues parts "van coincidir en la voluntat de trobar un espai de diàleg i de treball amb l’objectiu de trobar solucions a la situació actual". Així, en la trobada es van perfilar les línies de treball conjuntes: "S'ha acordat la conveniència de continuar amb aquestes reunions en els propers dies per tal de cercar una proposta viable tècnicament i jurídicament que garanteixi la prestació del servei a la ciutat i el manteniment i les condicions dels llocs de treball", conclou el comunicat.