Torra no ha rebut resposta formal de Sánchez a la proposta de cimera entre governs

El Govern insta el president espanyol a fer efectiu el diàleg i acceptar una "interlocució" entre els dos executius

El president Quim Torra, durant la reunió del Govern
El president Quim Torra, durant la reunió del Govern | ACN
27 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:18h
El Govern no té resposta de l'executiu de Pedro Sánchez sobre la proposta de celebrar una reunió bilateral dels dos governs per explorar una solució política al conflicte entre Catalunya i l'Estat. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Elsa Artadi, després de la reunió del Consell Executiu. "Tampoc tenim la formalitat de què el govern espanyol es reuneixi a Barcelona el 21 de desembre", ha explicat. 

Davant d'aquesta falta de resposta, Artadi ha assegurat que seguiran interpel·lant Pedro Sánchez, però amb "un punt d'escepticisme". La portaveu ha demanat al govern socialista que demostri que té una voluntat real de diàleg acceptant la proposta de cimera. "Si ve a reunir-se a Barcelona deu ser perquè hi ha una preocupació del govern espanyol per la situació de Catalunya", ha argumentat. Artadi ha afegit que la reunió entre governs és la millor manera de conèixer "de primera mà quin és el capteniment" de Catalunya sobre el conflicte polític. 

"Volem pensar que les seves paraules d'oferir una solució política es mantenen. La nostra apel·lació és que escolti i interlocutin les dues parts", ha insistit. El govern espanyol ha manifestat la seva intenció de reunir el seu consell de ministres el 21 de desembre a Barcelona. Tot i que Sánchez i Torra van acordar tornar-se a reunir abans de finals d'any, aquesta trobada es manté encara a l'aire i sense cap tipus de concreció.