Els sense sostre de Barcelona tindran disponibles 400 places d'allotjament els dies més freds

L'Ajuntament activarà l'Operació Fred a partir del moment que les temperatures baixin dels 5 graus

Sense llar dormint a La Rambla de Bacelona,
Sense llar dormint a La Rambla de Bacelona, | Jordi Jon Pardo
Redacció
26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:51h
Barcelona doblarà aquest hivern les places d'allotjament per a sense sostre els dies més freds, arribant a les 400. L'Ajuntament activarà l'Operació Fred quan les temperatures baixin dels 5 graus i en paral·lel seguiran actives les 2.130 places per a persones sense llar adscrites a la Xarxa d’Atenció de Persones Sense Llar (XAPSLL), de les quals 1.346 són municipals.

Si les temperatures es mantenen entre 1 i 4 graus, es reservaran 75 places del Centre d’Estades Breus (CEB) que hi ha a la planta superior del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona. Si els termòmetres baixen fins als 0 graus, l'Operació Fred entrarà en fase d'alerta i s'oferiran  325 places suplementàries.

D'aquestes, 150 estaran en un equipament escolar actualment en desús al districte de Sant Martí, 100 en un equipament a Sarrià – Sant Gervasi, 30 places per a dones al districte de l’Eixample, 25 places al mateix CUESB i 20 places més en un recurs residencial ja existent també a Sarrià – Sant Gervasi. L'any passat, la fase d'alerta es va registrar tres vegades. 

3.000 sense sostre

La XAPSLL xifra en 3.000 el nombre de persones sense sostre que hi ha a Barcelona, una xifra superior a la quantitat de places ofertes per la xarxa i l'Ajuntament durant els mesos d'hivern. Amb tot, el consistori assegura que estarà en condicions d'activar totes les places que siguin necessàries. 
 
Arxivat a