Neix a Barcelona Start4big, l'aliança de cinc grans companyies per impulsar «start-ups»

Aigües de Barcelona, Caixabank, Telèfonica, Seat i Naturgy impulsaran vuit reptes anuals per a les empreses emergents

Aigües de Barcelona, CaixaBank, Naturgy, Seat i Telefònica donaran suport a les startups
Aigües de Barcelona, CaixaBank, Naturgy, Seat i Telefònica donaran suport a les startups | Europa Press
Redacció
26 de novembre del 2018
Actualitzat el 29 de gener del 2019 a les 16:07h
Avui ha nascut Start4big, una iniciativa impulsada per cinc grans companyies que busca start-ups internacionals en estat de maduresa perquè desenvolupin solucions reals per al mercat. Aigües de Barcelona, Caixabank, Telèfonica, Seat i Naturgy són les empreses que conformen la iniciativa, que té la seu tècnica a Barcelona. Les start-ups interessades s'hi poden inscriure a partir del 10 de desembre, i les guanyadores rebran col·laboració per al seu projecte.

En una roda de premsa aquest dilluns a Barcelona, el director de l'oficina tècnica de Start4big, Xavier Contijoch, ha explicat que es tracta d'una iniciativa multisectorial -aigua, banca, energia, mobilitat i telecomunicaciones- nascuda per atreure start-ups i així "impulsar solucions que millorin el dia a dia dels ciutadans a partir del reforç de la competitivitat".

La iniciativa llançarà un total de vuit reptes anuals repartits en dues edicions, cadascun dels quals durarà sis mesos i constarà de quatre reptes que giraran al voltant d'àrees com la ciberseguretat, la intel·ligència artificial, la robòtica, el blockchain o el big data.

La directora d'innovació d'Aigües de Barcelona, ​​Maria Monzó, ha assegurat que la col·laboració entre empreses i start-ups afavoreix un intercanvi positiu per a ambdues parts: "Els emprenedors ens donen les seves idees trencadores i enèrgiques, i nosaltres els oferim que puguin relacionar-se amb professionals de gran experiència".

El director executiu de Caixabank, Jordi Nicolau, ha explicat que espera que la iniciativa acosti més a les empreses a la societat, mentre que des de Seat, Christian Stein, ha assegurat que no hi ha èxit "si no ens obrim a col·laborar amb altres empreses".

L'objectiu, el mercat mundial

El director general de Telefónica, Kim Faura, ha puntualitzat que és molt innovador que cinc companyies de sectors diferents col·laborin per promoure la innovació, i no ha tancat les portes al fet que en un futur Start4big s'obri a nous sectors, mentre que des de Naturgy, Antoni Peris ha destacat la importància que les start-ups tinguin l'oportunitat d'entrar en el mercat mundial gràcies a la iniciativa.

Del 10 de desembre al 22 de febrer de 2019 està oberta la inscripció per a les start-ups interessades en participar-hi. Un jurat i un grup d'experts analitzaran les propostes per seleccionar la llista final de participants que es farà pública l'11 de juny.
Arxivat a