El PSC utilitza la vaga de metges per reclamar suports als pressupostos de Sánchez

Salvador Illa expressa la condemna "clara i rotunda" contra les pintades nazis a la seu d'Òmnium

Salvador Illa. portaveu del PSC, avui a la seu del partit.
Salvador Illa. portaveu del PSC, avui a la seu del partit. | @socialistes_cat
26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:32h
El PSC ha aprofitat la vaga de metges d'atenció primària que ha començat avui per demanar a l'independentisme el sí als pressupostos de l'Estat. El portaveu del partit, Salvador Illa, ha repetit la xifra que els socialistes i Podem destaquen per defensar els compte públics: els 2.200 milions d'euros de recursos per a Catalunya que suposarien la seva aprovació. El dirigent socialista també ha emfasitzat altres millores incloses, com el salari mínim de 900 euros i mantenir el poder adquisitiu de les pensions.

Salvador Illa ha apel·lat a posar fi a "unes retallades que duren vuit anys" perquè "la sanitat catalana no es pot mantenir en base al voluntarisme dels professionals del sector", tot recordant les reivindicacions dels vaguistes: manca d'inversió i de metges, una pèrdua de poder adquisitiu en un 30% des del 2010, llistes d'espera interminables i poc temps per atendre els malalts. Illa ha dit que no s'entén que en aquest context, "Junts per Catalunya i ERC encara tinguin dubtes".

Illa ha fet una condemna "clara i rotunda" de les pintades nazis a la seu d'Òmnium Cultural, com també les que hi ha hagut contra les seus del PSC a Tarragona i Ripollet aquest cap de setmana, i ha demanat "respecte".

Preguntat sobre les declaracions de Pablo Casado, en plena campanya andalusa, sobre política migratòria, en què va dir que "no hi havia lloc per tothom", Illa ha lamentat que "Casado s'està erigint en el portaveu de Vox".