Colau insta a reformar «una justícia patriarcal» que «insulta, humilia i criminalitza les dones»

L'alcaldessa de Barcelona ha participat en la manifestació contra la violència masclista

Ada Colau, aquest diumenge en la manifestació a Barcelona
Ada Colau, aquest diumenge en la manifestació a Barcelona | ACN
Redacció
25 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:25h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat reformar "una justícia patriarcal" que "insulta, humilia i criminalitza les dones amb sentències que són un insult a la intel·ligència i que vulneren els drets fonamentals de les dones". Colau ha fet aquestes declaracions després de participar aquest diumenge a la manifestació a Barcelona amb motiu del Dia Internacional contra la violència masclista.

Les millors imatges dels milers de persones que s'han manifestat contra les violències masclistes

La batllessa de Barcelona ha assegurat que cada vegada són més al carrer i que hi ha una nova generació de dones i homes joves que "estan decidits a acabar amb el masclisme". En aquest context, ha assegurat que "falta que les institucions que són profundament patriarcals i masclistes" s'adeqüin. 

Colau ha dit que en aquesta jornada reivindicativa és un dia per recordar a totes les dones assassinades aquest any i a totes les que han patit tota mena de violències masclistes. "És un dia de reivindicació i d'afirmació, on estem orgulloses que cada any som més les que sortim al carrer i diem que ja n'hi ha prou i que no ens aturarem fins a construir un futur que no sigui masclista". 

Manifestació pels carrers de Barcelona

Milers de persones han sortit al carrer aquest diumenge arreu del país per condemnar i exigir l'eliminació de totes les violències masclistes. Amb el lema "Juntes soscavem l'ordre patriarcal", la plataforma Novembre Feminista ha convocat una marxa que ha sortit de la plaça Urquinaona i ha anat fins al passeig de Lluís Companys.

La manifestació ha servit per denunciar la violència masclista que persisteix en una societat i unes estructures profundament patriarcals que ataquen sistemàticament les dones.
Arxivat a