Xifra rècord de passatgers a l'aeroport del Prat el 2018

El director general d'AENA, Javier Marín, ha informat que el tràfic internacional s'ha duplicat des del 2010

Un avió aterrant a l'aeroport de Barcelona
Un avió aterrant a l'aeroport de Barcelona | ACN
Redacció
24 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:41h
Xifra rècord en la història de l'aeroport del Prat: superarà els 50 milions de passatgers en un any, concretament aquest 2018. Així ho ha informat el director general d'AENA, Javier Marín, en els actes de la 23a trobada d'economia a S'Agaró. Marín també ha explicat que els 20 milions de passatgers de diferència respecte a l'any passat són internacionals. Així doncs, se superarà la xifra de 47 milions de passatgers que es va aconseguir el 2017.

A més, l'aeroport de Barcelona compta amb més de 100 companyies que permeten viatger a 212 destinacions: 140 europees i 45 intercontinentals. Finalment, Marín ha qualificat de "realment impressionat" el fet que el tràfic internacional s'hagi duplicat des del 2010.

També es va batre el rècord de passatgers en un mes

La infraestructura va tancar el passat mes de juliol d'aquest any 2018 amb més de cinc milions de passatgers, la qual cosa suposa un increment del 2,5% respecte el mateix mes de l'any anterior. Ha estat el millor juliol de la història d'aquesta infraestructura, i per tant, el millor mes en línia amb el creixement de passatgers que registra l'aeroport barceloní.

Connexió Barcelona - Girona

El director general d'AENA s'ha referit a la importància de la intermodalitat i a la necessitat que l'aeroport de Barcelona i el de Girona es complementin, un objectiu en què s'està treballant amb la futura construcció d'un edifici satèl·lit al Prat, orientat per als vols de llarg radi i des del qual s'embarcarà després de fer la facturació a la T1.

Així mateix, ha recordat el projecte d'ampliació de la terminal de Girona i la seva connexió amb Barcelona via AVE en un trajecte de 40 minuts, uns projectes que, en suma, compten amb una inversió de 2.000 milions d'euros per al període 2022-2026: "Tot això ens permetrà fer un salt i no ser una barrera al creixement del transport aeri".

2,9 milions de creueristes a Barcelona

Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona, també ha format part de la taula rodona a S'Agaró, que ha estat moderada pel president de Renfe, Isaías Táboas i formada també pel director de Fedea, Àngel De la Fuente, i el conseller delegat de la Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau.

Conesa ha destacat el salt d'escala que el Port de Barcelona va fer el 2017, situant-se com el port europeu que més va créixer en contenidors: "Per aquest 2018 les xifres de creixement no són com les de 2017, però segueixen sent molt positives".

També ha recordat que el 2019 l'enclavament barceloní presentarà el seu pla estratègic per continuar sent líder en trànsits estratègics com contenidors, vehicles i creuers, un trànsit que preveu situar-se en els 2,9 milions de creueristes aquest exercici, segons ha dit, enfront dels 2,7 de 2017, un 7,4% més.
Arxivat a