Denuncien una agressió feixista al metro de Barcelona coincidint amb la manifestació de Jusapol

El sindicat COS i Alerta Solidària asseguren que un militant de l'esquerra independentista va patir una agressió per part d'un home que lluïa simbologia neonazi

Manifestants de Jusapol
Manifestants de Jusapol | Adrià Costa
Redacció
23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 20:38h
El sindicat COS i l'organització antirepressiva Alerta Soliària, totes dues organitzacions de l'esquerra independentista, han denunciat una agressió feixista al metro de Barcelona. Segons un comunicat difós aquest divendres, un home amb "estètica militar" i que lluïa simbologia neonazi hauria agredit un militant del sindicat al metro de Barcelona el 10 de novembre. El mateix dia, el sindicat Jusapol tornava a homenatjar amb una manifestació la violència policial de l'1 d'octubre.

Segons el comunicat, l'agressió es va produir a l'estació del Clot, quan l'home va donar una bufetada al jove, que portava una samarreta amb missatge polític i pegats amb l'estelada a la motxilla. Minuts més tard, l'hauria tornat a agredir donant-li un cop de puny. La COS i Alerta Solidària asseguren que l'home portava un penjoll amb simbologia neonazi. 

Segons les dues organitzacions, l'individu i una dona que l'acompanyava van proferir insults homòfobs i catalanòfobs a l'agredit. 

Asseguren que no és un cas aïllat

Les organitzacions de l'esquerra independentista critiquen que els Mossos d'Esquadra triguessin mitja hora a arribar al lloc dels fets. A més, asseguren que l'agressió no és un episodi aïllat. "S'engloba dins una escalada de la presència impune del feixisme", diuen. "No podem oblidar que l'augment d'aquests atacs coincideix amb el context de convocatòries de grups policials, d'extrema dreta i obertament feixistes", afegeixen. 

 
Arxivat a