​Malquerida & Food, un viatge gastronòmic per la cuina llatina sense sortir de Barcelona

Catorze restaurants de cuina llatina elaboren els seus plats maridats amb la cervesa creada per Ferran i Albert Adrià

Sis de les tapes de ​Malquerida & Food
Sis de les tapes de ​Malquerida & Food | Estrella Damm
Redacció
23 de novembre del 2018
Actualitzat el 28 de novembre a les 15:48h

El Malquerida & Food proposa un viatge gastronòmic per la cuina llatina sense sortir de Barcelona. Fins al 2 de desembre, 14 restaurants d'aquest tipus de cuina de la ciutat comtal elaboraran plats especials per maridar amb la Malquerida. Concretament, es podrà combinar la cervesa roja fresca de Damm i els germans Ferran i Albert Adrià amb plats típics de Mèxic, Perú, Veneçuela, Brasil, el Salvador i Argentina.
 

Malquerida and Food Barcelona 2018 by naciodigital on Scribd



1. Mèxic. En cuina mexicana destaquen les propostes de la taqueria mexicana Niño Viejo, amb la Torta Tres Cerditos, farcida amb papada, puré d’alvocat i maionesa de mojo vermell; el Mexcla proposa els seus Bunyols de flor de Jamaica amb formatge de cabra i chipotle; La Monroe aposta pel Mole Poblano acompanyat d’arròs mexicà i plàtan mascle; al Malpaso recorren la geografia mexicana amb la degustació del Taco Pastor, la Gordita de pollastre amb mole i la Quesadilla de gambetes; a l’Oaxaca proposen els Tacos Cochinita Pibil, de porc adobat amb achiote i al Margarita Blue reinterpreten la versió dels Tomaquets Verds Fregits amb formatge feta i guacamole.

2. Perú. La gastronomia peruana, segons molts, la millor del món, arriba de la ma del Totora amb el seu Cebiche Criollo de Corbina amb llet de tigre d’ají amarillo, chicharrón de calamar i puré de camote; el Yakumanka aposta pel Cebiche Mix de pesca del dia amb llagostins, musclos i llet de tigre; i el Toma Ya Street Food reinterpreta el clàssic Cebiche amb el Cebiche Ahumado de Piquillo substituint la llet de tigre d’ají amarillo per llet de tigre de piquillos fumats al wok.

3. Veneçuela.En cuina veneçolana, Arepamundi aposta en aquesta ocasió per l’arepa Anaconda, farcida de pollastre, bacó, gouda, cheddar, ceba caramel·litzada, ou, salsa barbacoa i alvocat; a la Taguara Arepería  proposen l’Arepa Pabellón, el plat nacional veneçolà reconvertit en arepa amb carn desfilada, mongetes negres i plàtan mascle.

4. El Salvador. La Querida, amb cuina del Salvador, proposa les seves Pupusas Salvadoreñas en versió vegetariana, farcides de carbassó i formatge, o de chicharrón.

5. Brasil. El brasiler Rio D.O.C proposa la seva Tapioca de Carn Seca, una crep farcida de vedella, sofregit i formatge coalho.

6. Argentina. El restaurant italoargentí La Tavernicola, al barri del Poblenou, reinterpreta els chorizos criollos amb els Chorizos a la Pomarola, cuits, en aquesta versió, amb patates i salsa pomerola.

La Malquerida neix de la fascinació dels germans Ferran i Albert Adrià per les possibilitats creatives de la gastronomia llatina, i creada juntament amb els mestres cervesers de Damm. El resultat és una cervesa roja fresca, elaborada amb flor de Jamaica, taronja, malt d’ordi, blat i blat de moro, perfecta per acompanyar els sabors picants, àcids, intensos i afruitats de la cuina llatinoamericana.
Arxivat a