Acord per salvar la històrica alzina del carrer Encarnació de Barcelona

El regidor del districte, Eloi Badia, reconeix que és difícil evitar l'enderroc de les dues cases i els veïns valoraran el pacte en una assemblea dilluns

Una imatge de les protestes de les darreres setmanesA
Una imatge de les protestes de les darreres setmanesA | Salvem l'Alzina
Redacció
23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:20h
Finalment, l'alzina bicentenària del carrer Encarnació continuarà al seu lloc. L'Ajuntament ha arribat a un acord amb Encarnación Invest SL, l'empresa que volia talar-la i també enderrocar dues cases del carrer per construir-hi pisos i un pàrquing. 

EL manteniment de l'alzina obliga a reformular el projecte i ara el consistori i l'empresa negociaran per determinar si l'Ajuntament ha de pagar alguna compensació econòmica. Tot i la voluntat dels veïns que s'han organitzat per frenar el projecte urbanístic, el regidor del districte, Eloi Badia, considera que és difícil evitar l'enderroc de les dues cases, ja que això suposaria un canvi obligat molt més gran pel projecte urbanístic.

Està previst que els veïns valorin l'acord al qual han arribat la immobiliària i l'Ajuntament dilluns en una assemblea del col·lectiu Salvem l'Alzina. 

Crítiques de Trias

Durant el ple municipal celebrat aquest divendres, el president del grup municipal Demòcrata, Xavier Trias, ha retret a l'alcaldessa, Ada Colau, que l'Ajuntament no hagués actuat abans.

En aquest sentit, Colau ha retret a Trias que ni l'alzina ni les finques estaven catalogades com a elements que requerien protecció i li ha retret que el seu pas pel govern no servís per incloure-les. Colau s'ha mostrat satisfeta de l'acord anunciat per Badia per salvar l'alzina, que ha qualificat de "bé material i immaterial" de Barcelona.
Arxivat a