Les bicicletes i motos compartides hauran de pagar una taxa a Barcelona

Les empreses de 'bikesharing' i 'motosharing' hauran de pagar 71,51 euros per vehicle per poder tenir llicència d'utilització

Les empreses hauran de pagar 71,51 euros a l'any per cada vehicle
Les empreses hauran de pagar 71,51 euros a l'any per cada vehicle | Adrià Costa
23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:18h

La proposta del govern municipal d'Ada Colau de fer pagar una taxa a les motos i bicicletes compartides ha tirat endavant aquest divendres al ple. A partir d'ara, les empreses de motosharing i bikesharing hauran de pagar 71,51 euros a l'any per obtenir una llicència d'utilització durant tres anys. 

Barcelona en Comú, ERC, el PSC i el regidor no adscrit Juanjo Puigcorbé han votat a favor d'una mesura que afectarà les 1.500 bicicletes i 2.325 motos d'aquest tipus que hi ha en circulació actualment a Barcelona. D'altra banda, PDeCAT, Ciutadans i la CUP han votat en contra mentre que el PP i el regidor no adscrit Gerard Adanuy s'han abstingut.

Crítiques al pla d'equipaments juvenils

El govern d'Ada Colau ha topat aquest divendres amb el rebuig al seu pla d'equipaments juvenils per part de l'oposició al Ple municipal. Tots els grups han fet retrets des del mateix punt de partida: la manca de planificació que, al seu entendre, reflecteix la proposta.

L'Ajuntament preveu presentar 13 nous espais joves en els pròxims deu anys i arribar així a un total de 29 a tota la ciutat. Amb els equipaments inclosos al nou pla, tots els districtes tindrien un espai nou menys Les Corts. Pel que fa a la planificació a l'Eixample, està previst que l'antiga presó Model aculli un equipament juvenil.

Les explicacions del govern no han convençut la resta de grups municipals. El PDECat considera que el pla s'ha treballat sense participació i amb "la voluntat de buscar un titular abans d'acabar el mandat". Per la seva banda, Ciutadans considera que el pla no té ni planificació ni pressupost, mentre que ERC ha lamentat no haver disposat de més temps per estudiar-lo.

La regidora del PSC Carmen Andrés ha assegurat que el seu grup no té la certesa que el pla es pugui complir, mentre que el PP ha demanat un balanç sobre els actuals equipaments abans de valorar fer-ne de nous. La CUP ha demanat a Colau que tingui en compte els "espais autogestionats" que ja hi ha a molts districtes de la ciutat i ha reclamat que el nou pla tingui en compte una contractació de personal que respecti els drets laborals.

Adéu d'Alfred Bosch

El d'aquest divendres serà l'últim ple municipal d'Alfred Bosch a Barcelona. El fins ara cap de files d'ERC a la ciutat prendrà possessió del càrrec de conseller d'Acció Exterior a les nou del matí i el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publicarà el seu nomenament.

 

A partir d'aquest moment, Bosch deixarà de tenir automàticament funcions al consistori i té previst intervenir al final de la sessió per acomiadar-se del plenari.

Bosch substitueix al capdavant de la conselleria Ernest Maragall, que ja ha estat designat candidat d'ERC a les eleccions municipals del 26 de maig. L'intercanvi també té conseqüències al grup municipal d'ERC. Montserrat Benedí en serà la presidenta i Gemma Sendra hi entrarà com a regidora.

A banda de l'adeu de Bosch, al ple municipal es presentarà l'informe de seguiment sobre l'abordatge a les violències masclistes i se sotmetrà a votació l'entrega de la Medalla d'Or de la Ciutat, a títol pòstum, a Montserrat Caballé