Un centenar de siluetes per visibilitzar els 3.000 sense sostre a Barcelona

La Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar ha organitzat un acte a la Plaça de Sant Jaume per demanar més recursos a les administracions per combatre el sensellarisme

Una de les siluetes col·locades a la Plaça de Sant Jaume
Una de les siluetes col·locades a la Plaça de Sant Jaume | Fundació Sant Pere Claver
Redacció
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:50h
A Barcelona hi ha 3.000 persones sense sostre. Són dades de la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), que avui ha organitzat un acte reivindicatiu a la Plaça de Sant Jaume, per visibilitzar el sensellarisme existent a la ciutat i demanar solucions a l'administració. 

Més de 150 persones han participat en l'acte i han col·locat un centenar de siluetes a la plaça, que pretenien visibilitzar les persones que es veuen forçades a dormir al carrer o en equipaments municipal. La XAPSLL demana més avenços en les polítiques públiques per poder reduir el nombre de 950 persones que, segons les seves dades, dormen al carrer a Barcelona i de les 2.000 que ho fan en equipaments municipals o d'entitats.

Factors com l'augment del preu del lloguer, la insuficiència del parc públic d'habitatge i la precarització del mercat laboral són els motius principals que aboquen moltes persones al sensellarisme.

Ser dona, un risc afegit

La XAPSLL també posa l'accent en la situació de les dones que pateixen el sensellarisme. Representen un 12,2% del total de persones sense sostre a Barcelona però segons l'entitat s'exposen a situacions d'exclusió més greus.

D'altra banda, segons les dades de l'entitat, un 14% de les persones sense sosrte de Barcelona no disposen d'un lloc on viure tot i tenir una feina.
 
Arxivat a