L'Àrea Metropolitana aturarà l'increment de la tarifa de l'aigua proposat per Agbar

L'administració revisarà l'acord amb la subministradora després de detectar suposats desequilibris en l'evolució d'ingressos

El vicepresident de l'AMB, Eloi Badia, en roda de premsa
El vicepresident de l'AMB, Eloi Badia, en roda de premsa | ACN
Redacció
22 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:37h
L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha anunciat aquest dijous que aturarà l’increment de la tarifa de l’aigua del 4,1% que Aigües de Barcelona va proposar la setmana passada. El vicepresident de l’AMB i regidor de presidència de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, ha informat que portarà la negativa al ple del Consell Metropolità d’aquest pròxim dijous.
 
Badia ha explicat que revisaran l’acord del contracte amb la subministradora després de trobar suposats desequilibris en l'evolució dels ingressos de la companyia. Aigües de Barcelona hauria obtingut 31 milions d'euros més dels previstos el 2017 pel rebut del aigua. "Una companyia que ha aconseguit augmentar els seus beneficis ens sorprèn molt que a més a més ens demani un increment del rebut", ha dit.
 
Cost per als ciutadans
 
El vicepresident de l’AMB ha assegurat que el cost per l’augment de la companyia suposaria uns 13,5 milions d’euros per la ciutadania. Badia també ha recalcat que l’administració farà un estudi dels costos del servei que podria comportar una "baixada" del rebut de l'aigua, Entre els costos que es revisaran, el regidor de Barcelona ha citat el cànon de coneixement, les despeses de publicitat i els beneficis de l'empresa.
 
Fonts d’Aigües de Barcelona consultades per l’ACN han argumentat que, tot i que es congeli la proposta d’augment de la companyia, la tarifa seguirà pujant perquè els impostos augmentaran.
 
 
 
Arxivat a