Torra signa el nomenament d'Alfred Bosch com a conseller d'Acció Exterior

El dirigent d'ERC substitueix Ernest Maragall, ja escollit com a candidat dels republicans a Barcelona, al capdavant del departament

Quim Torra signa el decret de nomenament d'Alfred Bosch
Quim Torra signa el decret de nomenament d'Alfred Bosch | Govern
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:24h
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat aquest dijous el decret de nomenament d'Alfred Bosch com a nou conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Bosch agafa el relleu d'Ernest Maragall, que el seu torn el substitueix com a candidat d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona de cara a les eleccions municipals del 2019. Maragall ja es va acomiadar dels seus companys de Govern aquest dimarts en la reunió setmanal que se celebra al Palau de la Generalitat.

Bosch debutarà dimarts en aquest tipus de trobades, i recollirà el testimoni del seu antecessor en matèria exterior de la Generalitat. Dimarts, de fet, el Govern va aprovar la creació de noves delegacions i la reobertura d'algunes de les oficines que van ser tancades per l'Estat durant l'aplicació del 155. El dirigent d'ERC haurà de gestionar el xoc amb el ministre Josep Borrell, que ha interposat un recurs per aturar la reobertura de les delegacions catalanes a l'exterior. Bosch prendrà possessió del càrrec aquest divendres al Saló de Sant Jordi i després es farà el traspàs de carteres.