​Alexa Lace: «Aquí, si no surts a la televisió les teves cançons no es difonen»

La cantant i model catalana ha guanyat el Hollywood Music Award a la Millor Cançó Llatina

La cantant Alexa Lace, recent guanyadora d'un Hollywood Music Award
La cantant Alexa Lace, recent guanyadora d'un Hollywood Music Award | NS / Cedida
23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 7:40h
No tothom és profeta a la seva terra, i alguns dels reconeixements personals i professionals arriben de ben lluny. Aquest és el cas de la cantant i model Alexa Lace (Sabadell, 1989), que ha hagut de fer les Amèriques perquè la seva música arribi a obtenir el reconeixement que es mereix: el seu darrer tema, Dime con tus manos, ha guanyat el premi a la Millor Cançó Llatina als Hollywood Music Awards, lliurats a Los Angeles, i s’ha esmunyit entre el Top 40 dels Estats Units. Des de Xile, on es troba actualment de gira, ho ha explicat a NacióDigital:

- L'enhorabona! S’hi va posar de molt jove amb la música?

- Moltes gràcies! Doncs vaig començar amb 10 anys, cantava al cor de l’església dels antics Padres, a dalt de tot de la Rambla de Sabadell. Allà cantava, em van començar a contractar per a casaments, em demanaven actuacions amb solos, i amb 13 anys vaig gravar la meva primera maqueta. Mentrestant feia actuacions als barris.

- I la van escoltar?

- Sí, vaig treballar molt. Jo he estudiat Administració i Direcció d’Empreses al Jaume Viladoms de Sabadell, però a la vegada em vaig anar formant amb professors de cant. Vale Music em va fitxar per fer cançons d’estiu, van sonar a l’estat espanyol, però sense videoclips, per això molta gent les reconeix, però no a mi. És el cas de Ven conmigo a la fiesta, que signava amb el nom de Sandra Mars. La cançó va triomfar molt, però sense videoclip ni promoció, ningú em coneixia. Ara, quan sonava a la discoteca, la gent es tornava boja.


- I ha fet alguna cosa més a casa?

- Vaig fer tres temes amb Vale Music, i després em va fitxar Blanco y Negro Music, amb qui vaig fer quatre cançons més. Un dia es va posar en contacte amb mi una productora de representants, que van veure un vídeo meu a Internet, i em van dir que volien parlar amb mi. Era Pitbull Management. Em vaig reunir amb ells, ens vam entendre i vam començar a treballar junts, i a dia d’avui encara no hem parat!

- Ja es veu que no pareu!

- No, la veritat, treballem moltíssim, no parem de fer actuacions. Fa poc vam ser a Colòmbia i a El Salvador, on vam actuar al Golden Fest amb Carlos Vives i el grup CNCO, davant de més de 10.000 persones. En acabar, vam volar a Los Angeles, on estava noenada als premis Hollywood Music Awards.


- I va guanyar.

- Si, en la categoria de Millor Cançó Llatina, va ser increïble! Hi havia un munt de cantants, moltíssima gent de la indústria, a la mateixa gala va guanyar Lady Gaga en una altra categoria, va ser tot molt emocionant. Vam passar molts nervis, i quan van dir el meu nom com a guanyadora casi em moro!

- Ha de fer molta impressió!

- I tant! Ja omple el fet que se’t valori en el sector i que et nomenin, però que et donin aquest reconeixement, a l’altra part del món, on la indústria discogràfica és tan i tan difícil… imagina-t’ho, estic en un núvol!

- I a casa no actuarà?

- No hi hem anat encara mai a Catalunya ni a Espanya. De fet, el mercat espanyol es regeix molt per les discogràfiques. Jo formo part d’un segell independent, i realment, a Espanya si no surt en programes de televisió com Operación Triunfo, casi no tens accés a la difusió. Però encara no hem enviat cançons a Espanya. De fet, la vostra entrevista m’ha sorprès! Poder parlar amb un mitjà de Sabadell, fer una entrevista en català… és arribar a la meva terra, i em fa molta il·lusió.

- Comenta el tema de la mediatització, i és cert que sembla que programes com Operación Triunfo serveixen de bon trampolí.

- Sí, és trist, perquè hi ha gent que porta molt temps en el sector sense sortida. Les meves cançons sonen fora d’Espanya, perquè les grans discogràfiques tenen comprades les emissores, tenen una cartera d’artistes i han de sonar, no solen donar accés als altres. O pagues molts diners perquè sonis, o no faràs res.
 

La cantant Alexa Lace, recent guanyadora d'un Hollywood Music Award. Foto: NS / Cedida


- I a fora li funciona, pel què comenta.

- Ara als Estats Units he entrat al Top 40 de les emissores del país, hem passat per davant de temes d’altres cantants com Lady Gaga, Justin Bieber… I sap greu que a casa no tinguem aquesta opció. Estic segura que si hagués participat a Operación Triunfo, els temes que canto serien un boom allà. Però això és així, no tothom té la possibilitat de sortir en un concurs així. Jo segueixo treballant, i seguint fent que la gent dels països on sono pugui gaudir.

- Així, la veurem poc per Catalunya.

- Bé, el desembre vinc a Sabadell, a passar el Nadal amb la família. Però per poc temps, al gener torno perquè comencem una gira pels Estats Units.

- Veig que allà si que està triomfant!

- Sí, perquè el darrer tema és en spanglish, volíem que no solament un públic se la pogués fer seva, i vam fer un tema on la lletra es pogués entendre de manera més global. Els acompanyaments són en espanyol, el ritme és molt tropical, llatí… la cançó l’han escrit i compost Aleena Gibson i Trebor Muzzy, compositors de temes de Jennifer López, Justin Bieber o Lady Gaga, entre altres.

- I aquests dies on li podem seguir la pista?

- Ara sóc a Xile, però hem de viatjar a Brasil, Equador, Perú i Mèxic. El dia 10 vinc cap a Catalunya, i el 8 de gener un altre cop a l’avió als Estats Units de gira.