El PSOE retira les candidatures al Poder Judicial després que el PP trenqués el pacte

Demà s'havia d'efectuar la votació al Congrés per renovar

Pedro Sánchez aquest dimecres al Congrés responent Pablo Casado
Pedro Sánchez aquest dimecres al Congrés responent Pablo Casado | PSOE
21 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:52h
El PSOE ha comunicat aquesta tarda al Congrés dels Diputats la retirada dels seus candidats al Consell General del poder Judicial (CGPJ), que demà dijous el ple havia d'elegir, dins dels acords amb el Partit Popular. Però la decisió de la formació de Pablo Casado de donar per morts els pactes -després de l'esclat de l'escàndol Cosidó- feia discutible mantenir la votació de demà, que requereix dues cinquenes parts de la cambra per elegir els nous vocals del Consell. També el PP i Podem ha retirat els seus candidats. 

L'esclat de l'escàndol Cosidó, al filtrar-se un whatsapp enviat pel portaveu del PPP al Senat, Ignacio Cosidó, a la resta de senadors del seu grup explicitant el repartiment de llocs i el fet que "continuarem dominant la sala segona per darrera" va obrir una crisi institucional i va precipitar la renúncia del jutge Manuel Marchena a accedir a la presidència del CGPJ.

L'exministre del PP Rafael Català i la ministra de Justícia, Dolores Delgado, van ser els qui van negociar el pacte judicial trencat per Pablo Casado. Avui, el PP ha presentat al Congrés una moció de reprovació a la ministra, que es votarà demà dijous. Per la seva part, Cosidó es fa fort i assegura que no pensa dimitir, mentre Casado ha de gestionar una nova crisi interna des que és al davant del PP.