La Generalitat i Barcelona xoquen per la reserva del 30% per a habitatge públic

L'Alcaldessa, Ada Colau, acusa Territori i Sostenibilitat de "rebaixar" el text aprovat a Barcelona i la tinent d'alcaldia Janet Sanz assegura que el motiu del desacord és la retroactivitat

Una pancarta anunciant el lloguer de pisos en un bloc de la Vall d'Hebron
Una pancarta anunciant el lloguer de pisos en un bloc de la Vall d'Hebron | Adrià Costa
Redacció
21 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:55h
Aquest dimecres la subcomissió d'Urbanisme havia d'aprovar l'obligatorietat dels promotors immobiliaris de reservar el 30% de les noves construccions a habitatge públic. La mesura es va aprovar al ple de Barcelona però avui l'Ajuntament i la Generalitat han topat i finalment la reunió s'ha suspès. El motiu, segons la tinent d'alcaldia Janet Sanz, per la negativa del Govern a dotar la mesura de retroactivitat.

D'una banda, el consistori vol que la reserva d'habitatge públic afecti a aquells solars  adquirits des de l'1 de gener des del 2016, mentre que la Generalitat no voldria aplicar aquesta retroactivitat, segons Sanz. 

Per tot plegat, Colau ha acusat la Generalitat de voler "rebaixar" el text aprovat al ple i ha assegurat que la mesura és urgent. Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha argumentat a través d'una piulada que la proposta "ha de ser tècnicament i jurídicament impecable abans de poder-la portar a aprovació definitiva"
Arxivat a