L'Hospital Clínic ha atès un 33% més d'agressions sexuals que l'any passat

El 91,5% de persones ateses per violència sexual al Clínic són dones i en el 29% de les agressions ateses se sospita que hi ha hagut submissió química

L'Hospital Clínic ha presentat les dades aquest dimecres
L'Hospital Clínic ha presentat les dades aquest dimecres | Hospital Clínic
Redacció
21 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:56h
El nombre d'agressions sexuals ateses a l'Hospital Clínic de Barcelona ha crescut un terç respecte de l'any passat Concretament, el centre hospitalari ha atès 351 persones (més d'una al dia) i els seus responsables calculen que si fins a final d'any el ritme es manté igual, l'increment anual serà del 33%. 

D'altra banda, el 91,5% de les víctimes són dones, mentre que una de cada tres víctimes assegurava conèixer el seu agressor. A més, en el 7,8% de casos atesos l'agressió s'havia produït per part de més d'una persona. 

Pel que fa a la tipologia d'agressions, en set de cada 10 situacions hi havia hagut penetració i el 66% de les dones ateses havien patit agressions vaginals.  

Submissió química

A més, el Clínic sospita que en el 29% de casos la víctima havia patit submissió química. És a dir, el seu agressor l'havia exposat a substàncies químiques per anul·lar la seva voluntat. 

En relació al lloc on han tingut lloc les agressions, el 56% s'han produït en domicilis i, en el cas de les dones, una de cada cinc agressions han estat patides a la via pública. 

També en el cas de les dones, les dades presentades pel Clínic reflecteixen que un 60% ha presentat denúncia després de l'agressió. 

Més enllà del balanç anual, el centre hospitalari també ha analitzat les atencions a agressions sexuals des del 2005, any en què va començar a recollir dades. Des d'aleshores, el nombre de casos atesos s'ha doblat.
Arxivat a