La CUP marxa del ple del Parlament per participar en una acció contra desnonaments

Els quatre diputats s'implicaran en una protesta al Raval i tornaran a l'hemicicle quan la mobilització hagi finalitzat

El ple del Parlament, aquest dimecres
El ple del Parlament, aquest dimecres | ACN
21 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:52h
Els quatre diputats de la CUP han abandonat el ple del Parlament per participar en accions contra desnonaments que s'estan desenvolupant aquest dimecres a Barcelona. Així ho han anunciat els anticapitalistes al faristol de l'hemicicle durant el debat del projecte de llei vitivinícola proposat pel Govern. 

Els diputats s'han desplaçat fins al barri del Raval, on aquest matí estan programats quatre desnonaments, però també n'hi ha a d'altres punts de la ciutat, com ara el Poble Sec. La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha argumentat que, sense menystenir el debat parlamentari d'aquell moment, la seva formació vol estar al costat de la gent que defensa "tenir un sostre" i un "habitatge digne". També ha retret al Govern i a la conselleria d'Interior el "desplegament policial brutal", en concret de la BRIMO i els ARRO, per "garantir la propietat privada".

Fonts del grup asseguren que els diputats tornaran a la cambra un cop s'hagin acabat les accions de protesta. La CUP ja va decidir fa unes setmanes que abandonarien algunes sessions plenàries per participar en accions fora de l'hemicicle.