Resposta d'Aragonès a Colau: el Govern no retallarà recursos al Consorci d'Habitatge de Barcelona

El vicepresident del Govern envia una carta a l'alcaldessa per recordar-li que ja s'ha aplicat una "excepció" en el finançament de l'ens

Pere Aragonès, al Parlament, entre Ernest Maragall i Quim Torra
Pere Aragonès, al Parlament, entre Ernest Maragall i Quim Torra | ACN
Joan Serra Carné / Andreu Merino
21 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:50h
El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha adreçat per carta a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per aclarir el finançament del Govern al Consorci d'Habitatge de Barcelona després que els comuns denunciessin que l'executiu havia retallat partides previstes.

L'equip de govern de Colau va apuntar que la Generalitat havia comunicat al consistori que reduiria un 30% els recursos dedicats al Consorci. Per aquest motiu, l'alcaldessa va reclamar per carta a Aragonès, també responsable del departament d'Economia i Hisenda, que fes marxa enrere en aquesta mesura. I aquest dimecres, el vicepresident ha enviat una altra carta a Colau en la qual s'ha compromès a mantenir les inversions compromeses.

Carta d'Aragonès a Colau by naciodigital on Scribd



Concretament, Aragonès argumenta que la Generalitat té l'objectiu de complir l'objectiu de dèficit però que pot establir "excepcions" a l'ordre de no comprometre noves despeses el 2018. Una d'elles, assegura, la va plantejar el departament de Territori i Sostenibilitat en relació al Consorci i ara ha estat aprovada. 

Aragonès ha verbalitzat al ple del Parlament la mesura relacionada amb el Consorci d'Habitatge de Barcelona. Després que el diputat dels comuns David Cid li preguntés si aplicarà "retallades" en matèria d'habitatge, el vicepresident del Govern ha recordat que, en el cas d'aquest ens, l'executiu ja ha aplicat una "excepció" en les mesures de contenció pressupostària, d'acord amb la petició del conseller de Territori, Damià Calvet. "Aquest Govern administra". Aragonès ha demanat també una "actitud positiva" dels comuns en la relació a la negociació dels pressupostos.
 
Arxivat a