El Fòrum Gastronòmic repeteix els 25.000 visitants

L'èxit de públic se suma als nombrosos contactes comercials de les 250 empreses participants

Sessió amb Jordi Cruz al Fòrum Gastronòmic
Sessió amb Jordi Cruz al Fòrum Gastronòmic | Josep Maria Montaner
21 de novembre del 2018
Actualitzat a les 7:25h
El Fòrum Gastronòmic va tancar edició a Girona aquest dimarts al vespre repetint els 25.000 visitants de l'any passat. Fer-ho, té mèrit ja que els aiguats de diumenge –especialment intensos a les comarques gironines- van provocar que hi hagués menys visitants dels previstos.

Pep Palau i Jaume von Arend, directors del Fòrum, van mostrar en tancar les portes del certamen la satisfacció tant per l’afluència de públic com pel transcurs de les tres jornades. La pluja de diumenge es va superar amb un dilluns de rècord on es va registrar el màxim de visitants en un dia en la història de l'esdeveniment.

Von Arend destaca que s’han complert les expectatives amb una aposta ferma per la millora qualitativa de l’esdeveniment. Així mateix, remarca que els expositors, tant els que hi han participat per primer cop com els que repeteixen en cada edició, també han aconseguit la seva fita a nivell de negoci. En aquest sentit, l'èxit de públic se suma als nombrosos contactes comercials de les 250 empreses participants que han omplert els dos pavellons.
 

El Fòrum Gastronòmic va aplegar 25.000 visitants. Foto: Josep M Montaner


Premis Josep Mercader 

Un dels moments més esperats de la tercera i última jornada –a banda de les sessions de cuiners mediàtics com Jordi Cruz, Nandu Jubany i el sommelier Josep Rocar- va ser l'entrega dels Premis Josep Mercader. Aquests guardons reconeixen la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura. 

Enguany els premiats van ser Montserrat Fontané (El Celler de Can Roca) en la categoria de cuina; Isidre Gironès (Ca l’Isidre) en la de sala; Carme Ferrer (Bàrbara Forés, Terra Alta) en la de vins; Martí Terés (oli Flumen) en la de producte; i Eliane Thibaut Comelade en la de cultura.
 

PremisJosep Mercader al Fòrum Gastronòmic. Foto: Josep M Montaner


El 2019, dos Fòrums Gastronòmics

Després de Girona el Fòrum Gastronòmic ja té noves cites al calendari. El 2019 se celebrarà a la Corunya, del 10 al 12 de març, i a Barcelona, del 10 al 12 de novembre. A Girona, la cita gastronòmica tornarà el 2020.