Torra ofereix formalment a Sánchez el Palau de la Generalitat per a la reunió entre governs

El director de l'oficina del president, Josep Rius, ha traslladat la possibilitat per carta a Iván Redondo, el seu homòleg a la Moncloa

Reunió del Govern del 20 de novembre del 2018
Reunió del Govern del 20 de novembre del 2018 | Govern
20 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:14h
Josep Rius, director de l'oficina del president Quim Torra, ha enviat aquest dimarts una carta a Iván Redondo, el seu homòleg a la Moncloa, per tal d'oferir formalment el Palau de la Generalitat com a escenari de la reunió entre el consell executiu i el consell de ministres que l'executiu català va proposar la setmana passada.

L'objectiu, segons la carta, és "encarrilar l'espai de diàleg", i per això Rius es posa a disposició de Redondo per tal de "parlar de la preparació" de la trobada. "Et demano que traslladis a Sánchez la nostra voluntat d'aprofitar qualsevol ocasió per tractar a fons i rigorosament el greu conflicte polític existent", sosté el director de l'oficina de Torra. L'executiu no es marca cap data límit de resposta, i aguantarà l'oferta fins al mateix 21 de desembre, dia del consell de ministres a Barcelona.
 
"Emplacem l'executiu de Sánchez a una cimera de govern a govern amb tot per debatre conjuntament una solució política", va apuntar dimarts passat Artadi, que no va excloure en cap cas la possibilitat que Torra se citi igualment amb el líder del PSOE en cas que no hi hagi aquesta cimera entre les dues institucions.

La "debilitat" de Sánchez

La consellera ha aprofitat aquest dimarts el "descrèdit" de la justícia espanyola -marcada per la renúncia de Manuel Marchena a presidir el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i la filtració del whatsapp del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó- per atacar la "debilitat" de Sánchez com a president del govern espanyol en un moment en què ja no es descarta una avançament electoral a l'Estat coincidint amb les municipals i les europees del 26 de maig.

"Des que Sánchez va guanyar la moció de censura hi ha hagut diverses crisis amb dimissions de ministres. Segueix desacreditada la justícia, amb una part activa del PSOE pactant el repartiment del CGPJ. Està en situació de debilitat. Ens preguntem amb quina intenció va anar a la moció de censura, perquè no hem vist res diferent", ha ressaltat Artadi en la roda de premsa posterior al consell executiu.

La consellera ha volgut deixar clar, en tot cas, que no hi ha damunt la taula la possibilitat d'avançar les eleccions catalanes i que coincideixin amb les municipals i europees. Artadi, de passada, ha constatat la debilitat de Sánchez a l'hora de no poder aprovar els pressupostos de l'Estat, que podria fins i tot no presentar al Congrés.

Carta del Govern a la Moncloa by naciodigital on Scribd