El president de Renfe manté la pluja com a principal causant de l'esllavissada de Vacarisses

Isaías Táboas assegura que la investigació oberta haurà de determinar el motiu pel qual s’ha produït l’accident

Isaías Táboas i Teresa Cunillera, aquest matí a Vacarisses
Isaías Táboas i Teresa Cunillera, aquest matí a Vacarisses | Albert Segura
20 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:25h
El president de Renfe, Isaías Táboas, manté que la hipòtesis principal del descarrilament del tren de la línia R4 de Rodalies ha estat la pluja caiguda en els darrer dies. Táboas s’ha desplaçat a Vacarisses i al llarg de la tarda visitarà els ferits als hospitals, entre ells el maquinista.

Táboas ha apuntat que Adif va repassar visualment la via ahir mateix per assegurar-se que la infraestructura es trobava en les condicions necessàries per a garantir la circulació de trens, i que no hi va haver cap indici que fessin pensar en una desgràcia. “El tram de via estava en perfecte estat, i recentment s’hi han fet actuacions al respecte”, ha apuntat.

En aquest sentit ha assenyalat que la pluja caiguda en els darrers dies s’apunta com la principal causa de l’esllavissada. “El dia 15 de novembre van caure uns 94 litres per metre quadrat d’aigua en aquesta zona”, ha recordat Táboas, que ha assenyalat que per aquest motiu es procedeix a revisar l’entorn de vies de manera periòdica.

Pel que fa als ferits, Táboas ha indicat que els visitarà al llarg del dia d’avui, entre ells el maquinista, que podria aportar dades a la investigació per determinar l’origen del descarrilament. Per altra banda, el jutjat número 4 de Terrassa ha assumit la investigació.