La víctima mortal de Vacarisses ha sortit disparada de l'interior del tren

L'home viatjava al segon vagó i ha quedat sepultat per la terra de l’esllavissada

El tren descarrilat
El tren descarrilat | Anna Mira
20 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:00h
Tot i l'espectacularitat de l’accident pel descarrilament d’un tren de la línia R4 a Vacarisses, només s’ha de lamentar la mort d’una persona. Es serveis d’emergències han trobat el cos de la víctima fora del comboi, sota un munt de terra procedent d’una de les esllavissades que han provocat el descarrilament.

El mort és un dels viatgers del comboi, de 36 anys, nacionalitat espanyola i veí de Castellbell i el Vilar (el Bages), que hauria sortit disparat de l’interior del tren. La terra caiguda a la via per la pluja hauria provocat un fort sotrac que ha desplaçat el tren fora dels rails.

Ha estat en aquell moment quan els primers vagons han impactat contra la infraestructura de la catenària, uns cops que han malmès la part frontal i altres zones del tren. "Ell anava al costat de la porta, la porta s’ha obert i ha sortit disparat", explica Adrián, un dels passatgers del tren.

Amb tot, el cos ha quedat estès a terra i ha quedat sepultat parcialment per la sorra que encara queia de la paret. L’aixecament del cos s’ha fet a mig matí, coincidint amb l’atenció als mitjans de comunicació que en aquell moment feia el conseller d’Interior, Miquel Buch.

El descarrilament d'un tren de Rodalies a Vacarisses ha deixat finalment un mort, tres ferits de poca gravetat, 41 lleus i 86 il·lesos. Aquest és el balanç que ha fet Protecció Civil després que tot el passatge del tren fos evacuat, 131 persones en total. 

Un tren de la línia R4 que circulava entre Manresa (havia sortit a les 5.52h) i Sant Vicenç de Calders ha descarrilat per una esllavissada a un quart de set del matí entre les estacions de Vacarisses i Vacarisses Torreblanca. Quatre dels sis vagons haurien descarrilat per la caiguda d'un talús, que hauria trencat la malla protectora.