Batet lamenta que s'hagin «utilitzat» els ajuntaments amb «finalitats identitàries»

La ministra carrega des de Sabadell contra els partits que "caven trinxeres"

Marta Farrés i Meritxell Batet, aquest dilluns a Sabadell
Marta Farrés i Meritxell Batet, aquest dilluns a Sabadell | Albert Segura
19 de novembre del 2018
Actualitzat a les 22:27h
La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha lamentat que durant el procés català s'hagin "utilitzat" els ajuntaments per a "finalitats identitàries". Així ho ha denunciat aquest dilluns des de Sabadell, on ha acompanyat la dirigent Marta Farrés en la presentació de la seva candidatura pel PSC a les municipals del maig.

Batet ha lamentat els posicionaments del partits que, sota el seu criteri, estan dividint la societat cavant "trinxeres". "El que fan és rebentar societats des de dins, ho hem vist a Catalunya i també ho veiem a la resta d’Espanya, una mala política covarda que s’embolcalla amb banderes", ha assegurat sense mencionar cap partit en concret, però referint-se a les formacions que protagonitzen la polarització política catalana.

De cara a les pròximes municipals, on un dels riscos és que el debat nacional resti protagonisme al territorial, Batet ha reivindicat que un ajuntament "s’ha de preocupar dels problemes de les persones, no de posicionaments que alimenten una confrontació". "No volem la nostra societat dividida", ha assegurat.

El repte de remuntar el partit després del cas Mercuri

Batet ha aplaudit la candidatura "valenta" de Farrés, qui agafa les regnes del partit després de la gran patacada patida per la sotragada del cas Mercuri, motiu pel qual el partit va passar dels 13 regidors als 5. Però això no acaba aquí, i és que el grup municipal s’ha quedat amb només 3 regidors després de la marxa, ara fa dos anys, de dos dels seus representants com a regidors no adscrits.

Marta Farrés s'ha presentat davant la ciutadania sabadellenca amb aquesta declaració d’intencions: “Vull ser la primera dona alcaldessa, d’esquerres i socialista de Sabadell”, ha expressat. La candidata socialista a l'alcaldia ha obert l'Espai Polivalent del Nord amb un acte que ha comptat amb la companyia sobre l'escenari de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, a més de representants que han destacat a les files socialistes com l'exprimer secretari Pere Navarro o l'exalcalde de Sabadell Joan Carles Sànchez, i amb la gran absència de Miquel Iceta, baixa d'últim moment per malaltia.

Recordant la figura de Fidela Renom, la primera dona que al 1934 va entrar coma regidora a l’Ajuntament pel Cercle Republicà, Farrés ha definit l'actual govern de la ciutat com “la gran decepció”, assegurant que “calia força, idees, lideratge”; fet que considera que no ha existit en aquests tres anys i escaig de mandat. “Que ells no ho hagin posat no vol dir que no existeixi”, ha apuntat, postulant-se per liderar el projecte del Sabadell de 2019.

En aquesta línia, Farrés ha expressat la seva voluntat d’apostar per una Ronda Nord que uneixi Castellar del Vallès amb la C-58 i alliberar, així, de trànsit de pas Sabadell. De la mateixa manera, opta per potenciar l’Hospital Parc Taulí com a centre de referència comarcal en matèria sanitària i recerca, així com generar llocs de treball de qualitat i amb bona remuneració per als seus treballadors.
 

Marta Farrés, en l'acte de Sabadell. Foto: Albert Segura


Per això, un dels eixos programàtics que ha dibuixat passen per garantir la igualtat d’oportunitats per als sabadellencs, ja siguin homes o dones, i lluitar contra la xacra del masclisme. Pel que fa a l’habitatge, primera promesa electoral: “Des de l’oposició podem agafar el compromís que en un mandat generarem 500 nous habitatges de lloguer a preu assequible a la ciutat”, ha assegurat, amb crítica al govern actual, qui “no ha posat ni un sol pis de lloguer públic al mercat”.

Ja a les acaballes de l’acte, Batet ha tret a relluir alguns dels episodis més polèmics del mandat, com ara la crisi que el govern va patir amb la plantilla de Ràdio Sabadell, la generació de carrils bici en detriment dels vials per a cotxes, o la crisi del nomenclàtor d’ara fa dos estius. "Ens volien treure Antonio Machado dels nostres carrers, un home culte, i qui són ells per treure'ns Machado dels nostres carrers?", ha dit.

Per últim, Smatsa: “Que no ens enganyin, és el problema del govern, no ho han fet bé, no deixarem que es toqui ni un sol lloc de treball”, ha expressat.
 

Meritxell Batet, en l'acte d'aquest dilluns. Foto: Albert Segura