Compromís per potenciar l'habitatge públic al 22@

L'Ajuntament, entitats veïnals, universitats i empreses acorden el replantejament urbanístic de l'anomenat «districte de la innovació»

L'acord per renovar el 22@ s'ha ratificat avui
L'acord per renovar el 22@ s'ha ratificat avui | Ajuntament de Barcelona
Redacció
19 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:33h
El 22@, l'anomenat "districte de la innovació" ubicat al Poblenou experimentarà un canvi respecte del seu plantejament inicial que implicarà donar més protagonisme a l'habitatge públic. El 22@ es va concebre el 2000 i avui l'Ajuntament ha escenificat l'acord per redefinir-lo amb entitats veïnals, universitats i empreses. 

En un acte celebrat a Ca l'Alier, s'han ratificat els objectius recollits en el procés participatiu Repensem el 22@ i en una comissió de treball impulsada pel consistori. Les línies mestres del canvi són donar més importància a l'habitatge públic, prioritzant el de lloguer, potenciar l'activitat econòmica en espais industrials del Poblenou que encara no s'han transformat, protegir el patrimoni industrial del barri i crear un corredor verd entre el Poblenou i el Besòs.

La ratificació de l'acord per potenciar l'habitatge públic al Poblenou arriba elmateix dia que l'alcaldessa, Ada Colau, ha reclamat per carta al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonés que el Govern rectifiqui l'anunci de retallada d'inversions al Consorci d'Habitatge de Barcelona.

Ca l'Alier, centre neuràlgic

Ca l'Alier, que formalment s'ha inaugurat avui, acollirà l'oficina tècnica pública municipal per coordinar tots els àmbits d'actuació. 

La signatura d'acord entre totes les parts ha comptat amb la participació de l'alcaldessa, Ada Colau, i representants de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), la Taula Eix Pere IV, les universitats UB, UPF i UPC, Poblenou Urban District i 22@ Network.
Arxivat a