Colau reclama per carta a Aragonès que rectifiqui la retallada en habitatge a Barcelona

L'alcaldessa assegura que si el Govern no fa marxa enrere, podria «posar en perill» el dret a l'habitatge a la capital catalana

El consorci es dedica a les polítiques públiques per un habitatge assequible
El consorci es dedica a les polítiques públiques per un habitatge assequible | Albert Alcaide
19 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:04h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha adreçat per carta al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC), per reclamar-li que faci marxa enrere en l'anunci de retallada del Govern en les polítiques públiques d'habitatge a Barcelona. Una retallada que s'ha plantejat a instàncies del departament d'Economia i Hisenda, liderat per Aragonès.

La setmana passada la Generalitat va comunicar al consistori que reduiria un 30% els recursos dedicats al Consorci d'Habitatge de Barcelona, integrat per les dues administracions. La retallada correspondria a una reducció de 2,9 milions d'euros en un moment en què la Generalitat ja aporta al consorci menys diners dels que li correspondrien. 
 

Carta de Colau a Aragonès by naciodigital on Scribd


Sobre el paper el Govern hauria d'assumir el 60% del pressupost de l'ens públic dedicat a l'habitatge assequible i l'Ajuntament un 40%. Actualment, però, la Generalitat només n'assumeix el 25%.

El dret a l'habitatge "en perill"

En la carta, a la qual ha tingut accés Nació Digital, Colau avisa al vicepresident que en cas de no fer marxa enrere, la disminució de l'aportació de la Generalitat al consorci pot posar "en perill" el dret a un habitatge digne a Barcelona.

En aquest sentit, l'insta a mantenir l'aportació i li recorda que setmanes enrere el president Quim Torra va comprometre's a incrementar els recursos per a polítiques d'habitatge a la capital catalana. 
Arxivat a